Astăzi începe cea de-a doua etapă de înscrieri în clasa pregătitoare

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj a afişat lista copiilor admişi în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2013-2014. Potrivit reprezentanţilor ISJ Sălaj toate cererile depuse în prima etapă la nivelul judeţului au fost soluţionate. Astfel, în prima etapă de înscrieri, care s-a desfăşurat în perioada 2-22 aprilie, au fost admişi 1.982 de copii.

Pentru cea de a doua fază a înscrierii, care va avea loc între 8 şi 17 mai, în Sălaj au rămas disponibile peste 1.540 de locuri. Cele mai multe locuri libere în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2013-2014 au rămas în cadrul şcolilor sălăjene din mediul rural. Astfel, la Şcoala Gimnazială Nr.1 Pusta, din cele 50 de locuri aprobate pentru clasa pregătitoare au fost ocupate în prima etapă doar zece locuri, rămânând 40 de locuri disponibile pentru cea de a doua etapă de înscrieri. O altă şcoală, unde peste jumătate din locurile aprobate pentru clasa pregătitoare au rămas neocupate, este Şcoala Gimnazială Nr.1 Bălan. De asemenea, la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din localitatea Aluniş, au fost înscrişi în prima etapă doar 9 copii în clasa pregătitoare, rămânând, astfel, disponibile 22 de locuri.
Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, începând de astăzi şi până în 17 mai, părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă pot depune cererea-tip la secretariatul şcolii de circumscripţie. În perioada 20-23 mai va avea loc procesarea cererilor-tip de înscriere depuse de părinţi pe baza criteriilor generale date de inspectoratul şcolar şi a celor specifice de departajare ale şcolii, în limita locurilor disponibile. Afişarea la fiecare unitate de învăţământ a listelor finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare se va face vineri, 24 mai, iar în intervalul 27-31 mai se va realiza centralizarea şi soluţionarea de către inspectoratul şcolar a cererilor părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ.

Liceul de Artă „Ioan Sima”, în topul preferinţelor părinţilor sălăjeni
Ministerul Educaţiei Naţionale a realizat un Top 50 al şcolilor cu cea mai mare concurenţă, pentru fiecare judeţ în parte. Astfel, potrivit topului, cea mai căutată şcoală din judeţ de părinţi pentru înscrierea în clasa pregătitoare s-a dovedit a fi Liceul de Artă „Ioan Sima” din Zalău. Următoarele patru poziţii din topul celor mai căutate şcoli din judeţ sunt ocupate de şcoli tot din municipiu, respectiv Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu”, Şcoala Gimnazială „Corneliu Coposu”, Liceul Reformat „Wesselenyi” şi Şcoala Gimnazială „Gheorghe Lazăr”. Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Zalău ocupă abia locul 8 în cadrul aceluiaşi clasament.

 

Alte articole

Leave a Comment