Aproximativ 2.200 de elevi, asteptati sa se inscrie la BAC

Aproximativ 2.200 de elevi, asteptati sa se inscrie la BAC

In perioada 1 – 8 mai, liceenii in an terminal si persoanele din generatii anterioare se pot inscrie la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2009.

Salajul va avea, in acest an, aproximativ 2.200 de elevi ce vor absolvi clasele a XII-a si a XIII-a, ne-a declarat inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar al Judetului Salaj, Ioan Abrudan. Conform metodologiei de organizare a examenului de bacalaureat, inscrierea candidatilor se face la centrele de examen la care sunt arondate unitatile de invatamant, de catre directorii si secretarii acestora. Comisia judeteana de bacalaureat va trebui sa aiba in vedere si faptul ca o parte dintre candidati sunt absolventi ai seriilor anterioare ai filierei tehnologice si vocationale, profil care nu mai exista. Comisia Judeteana de Bacalaureat trebuie sa asigure, de asemenea, asimilarea specializarii respective, acest lucru realizandu-se dupa analiza comparativa a planurilor-cadru parcurse de candidat, precum si a planurilor-cadru in vigoare pentru absolventii promotiei 2009, de catre un inspector de specialitate din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Salaj.

Dupa incheierea procedurii de asimilare a profilului, candidatul la examenul de bacalaureat va trebui sa se prezinte cu dosarul de inscriere la secretariatul centrului de examen de care este arondata unitatea de invatamant pe care a absolvit-o.

Alte articole

Leave a Comment