Pompierii sălăjeni, solicitați să intervină la zeci de evenimente în ultima săptămână

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Porolissum” (ISU) Sălaj a fost solicitat să intervină în ultima săptămână la un număr de 49 de evenimente, dintre care opt au reprezentat intervenţii pe linia situaţiilor de urgenţă, iar 41 de misiuni s-au axat pe acordarea primului ajutor calificat de către echipajele SMURD. 
Din cele opt situaţii de urgenţă, au fost înregistrate patru incendii, o inundaţie, o tentativă de suicid , o activitate de recunoaştere în teren şi educare, o deplasare fără intervenţie.
În această perioadă manifestată de vreme în general instabilă cu înnorări temporar accentuate, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum recomandă cetăţenilor următoarele măsuri de prevenire pentru fenomenele meteorologice periculoase.  

Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, recomandăm cetățenilor ca pe timpul intensificării vântului și căderilor de grindină, să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.

 

 

Leave a Comment