Activități culturale la Vârșolț

La sfărșitul săptămânii trecute, respectiv sâmbătă, 1 februarie, Școala Gimnazială din Vârșolț a fost gazda etapei a III- a a concursului de povești ”PE ARIPILE POVEȘTILOR”, faza județeană, concurs național inițiat de Fundația Oradea, reprezentată de învățătoarea Alföldi Andrea. Din județul Sălaj au participat 15 grupe cu câte patru elevi: total 60 elevi din 10 unități școlare. Concursul a fost organizat de Școala Gimnazială nr. 1 Vârșolț, în colaborare cu Centrul de Cultură și Artă Zalău, coordonator fiind doamna director Dénes Irina (Vârșolț).
În urma punctajului obținut s-a calificat pentru faza națională grupa: ”Profik” de la Liceul Tehnologic nr. 1 Șărmășag, pregătită de prof. Dari Erika. Activitățile culturale au continuat și luni, 4 februarie, cu spectacolul umoristic , prezentat de Marosán Csaba, actor al Teatrului Național Maghiar din Cluj Napoca care, într-o notă umoristică, a prezentat elevilor și profesorilor de la Școala Gimnazială din Vârșolț o serie de poezii scrise în limba maghiară. Spectacolul a stârnit buna dispoziție în rândul participanților, fiind deosebit de apreciat de elevi.
Ca să rămanem pe teritoriu cultural, cadrele didactice și elevii din Vârșolț țin să mulțumească directorului ziarului Magazin Sălăjean, Daniel Mureșan, pentru cărțile oferite bibliotecii Școlii Gimnaziale din Vârșolț de-a lungul timpului.

Prof. Deac Mirela, Școala Gimnazială nr. 1 Vârșolț

Alte articole

Leave a Comment