Absolventii claselor a opta stiu unde vor invata la liceu

Absolventii claselor a opta stiu unde vor invata la liceu Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii a hotarat sa publice, cu o zi in avans (in data de 2 iulie), rezultatele repartizarii computerizate in liceele nevocationale. Astfel, potrivit informatilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, din totalul absolventilor de clasa a opta din Salaj, 2.235 au aflat, inca de joi, unde vor merge din toamna la liceu.

30 au ramas pe dinafara

Potrivit inspectorului general adjunct al ISJ Salaj, Ioan Lung, din totalul elevilor salajeni inscrisi la prima etapa a sesiunii de admitere computerizata la liceu, 30 nu au fost repartizati in nici o clasa de a noua. Si nu din cauza mediilor de admitere, ci din simplu fapt ca nu si-au bifat suficiente optiuni pe fisele de inscriere. Din cei respinsi, 13 au avut medii de absolvire de peste 7 (sapte) si 8 (opt). Din pacate, acesti tineri nu au tinut cont de indicatiile date la sedintele de instruire, la care au participat si parintii si dirigintii, si nu si-au ales suficiente specializari care sa le asigure un loc la liceu din prima etapa de repartizari, a amintit Lung. Ei vor avea insa sansa sa se incrie la liceu in cea de-a doua etapa de admitere computerizata, ce va avea loc in data de 13 iulie.

Peste 200 de locuri libere la nevocational

Din cele peste 2.400 de locuri in clasa a IX-a la liceele nevocationale aprobate pentru viitorul an scolar, 201 nu au fost ocupate. Cele mai multe locuri ramase vacante sunt la Grupul Scolar Industrial Sarmasag, respectiv 53, la specializarile electromecanica 19 locuri, matematica-informatica noua si mecanica 25, la linia maghiara-LMA. La Grupul Scolar Ioan Ossian Simleu Silvaniei, candidatii ramasi nerepartizati pot opta pentru unul din cele 33 de locuri libere la specializarea agricultura. La Grupul Scolar Cserey Goga Crasna, au ramas vacante 19 locuri: la mecanica 14, la protectia mediului doua si la mecanica LMA trei. La Grupul Scolar Ioachim Pop Ileanda, au ramas neocupate trei locuri la mecanica, la Grupul Scolar Liviu Rebreanu Hida, 15 locuri la mecanica si doua la matematica-informatica, iar la Grupul Scolar Agricol Nusfalau, 18 locuri la specializarea industrie textila si pielarie. La Colegiul Tehnic Iuliu Maniu Simleu Silvaniei sunt libere cinci locuri, tot la specializarea industrie textila si pielarie, la Liceul Pedagogic Gheorghe Sincai Zalau, la linia germana, au ramas libere sapte locuri la filologie, la Grupul Scolar Surduc, 20 de locuri pentru specializarea mecanica, iar la Grupul Scolar Octavian Goga Jibou, 21 de locuri la specializarea industrie textila si pielarie si cinci la constructii, instalatii si lucrari publice. Astfel, candidatii ramasi nerepartizati vor putea opta pentru aceste locuri in urmatoarea sesiune de admitere computerizata.

Respins, daca nu-si confirma locul

Incepand de ieri, elevii pot sa afle unde au fost repartizati si din listele afisate la scoala unde au absolvit, iar la licee, din listele cu cei admisi. Toti cei declarati admisi trebuie sa-si depuna dosarele la liceele la care au fost repartizati. De retinut este faptul ca cei care nu-si confirma locul pana cel tarziu la data de 16 iulie, inclusiv, vor fi considerati respinsi, ne-a spus Ioan Lung. Tinerii care ajung in aceste situatii vor putea sa se inscrie la liceu doar in cea de-a treia sesiune de admitere, ce va avea loc in perioada 1-12 septembrie.

Alte articole

Leave a Comment