Si a trecut si BAC-ul

Si a trecut si BAC-ul

La fel ca si la admiterea computerizata in licee, si rezultatele la bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2009, au venit cu o zi mai devreme. Initial, repre-zentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj au anuntat ca listele finale cu rezultatele la Bac vor aparea duminica, 5 iulie, la ora 10. Insa, dupa cum ne-a declarat Ioan Abrudan, inspectorul general scolar al ISJ Salaj, modul in care a decurs corectarea lucrarilor a facut posibil ca rezultatele sa fie afisate cu o zi mai devreme, respectiv sambata, 4 iulie, la ora 11.

Zambete si plansete in fata rezultatelor

Desi nu multi au stiut ca notele vor fi afisate mai devreme, astfel de vesti circula repede. In scurt timp de la afisarea rezultatelor, tineri ab-solventi au navalit in curtea liceelor, nerabdatori sa vada cum s-au descurcat la bacalaureat. Sunt foarte multumit ca am reusit sa-mi iau bac-ul, desi cred ca puteam fi notat ceva mai bine la matematica. Doar ca la mate au cazut foarte multi colegi de-ai mei, asa ca nu o sa fac contestatie, ne-a spus un tanar absolvent, aflat in curtea Colegiului Tehnic Alesandru Papiu-Ilarian (API) Zalau. Si, intr-adevar, notele la matematica erau cele mai mici. Unii candidati declarati respinsi aveau note de peste 9 (noua) la toate materiile, iar la matematica, note sub cinci, chiar note de 1 (unu). Astfel, daca unii erau fericiti ca au trecut, altii se gandeau daca sa depuna contestatii, considerand ca au meritat mai mult la unele probe.

Candidatii nemultumiti de notare au avut la dispozitie cate patru ore, sambata si duminica, pentru a solicita reevaluarea lucrarii. Dupa rezolvarea contestatiilor, in data de 9 iulie, absolventii vor putea sa-si vada notele finale.

A doua sansa la BAC, in august

Absolventii de liceu care nu s-au prezentat sau care au fost declarati respinsi sau eliminati de la bac vor putea sustine examenul in sesiunea din august. Prima proba, la Limba si literatura romana, se va desfasura pe 17 august, iar ultima, o proba la alegere – scrisa sau practica – dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzatoare specializarii va incheia sesiunea de toamna, in data de 27 august. Cei care nu vor sustine bacalaureatul in 2009, s-ar putea sa scape de el. Si asta pentru ca, potrivit ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, incepand cu anul scolar viitor, examenul national va fi modificat. Propunerea este ca probele orale de Bac sa fie sustinute pe parcursul clasei a XII-a, iar la absolvire, candidatii sa sustina doar doua examene scrise.

Alte articole

Leave a Comment