A început un nou an universitar la Universitatea de Vest “Vasile Goldiş”

 

Studenţii înscrişi la Filiala Zalău a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” (UVVG) Arad au participat, miercuri, 1 octombrie, începând cu ora 11, la festivitatea de deschidere a noului an universitar, găzduită de amfiteatrul instituţiei. Momentul festiv a fost deschis prin intonarea tradiţionalului „Gaudeamus Igitur” şi a imnului Universităţii.
Alături de directorul Filialei Zalău, Aurica Grec, la festivitate, au fost prezenţi atât profesori universitari, cât şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, printre care viceprimarul municipiului Zalău, Nicolae Fazakaş, subprefectul judeţului Sălaj, Szilagyi Robert, Cosmin Vlaicu, secretarul judeţului, precum şi directori ai instituţiilor de cultură, Doina Cociş – Direcţia Judeţeană de Cultură şi Daniel Săuca, manager al Centrului de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj.
Reprezentantul Primăriei Zalău a ţinut să-i atenţioneze pe studenţi că piaţa muncii este una suprasaturată, fiind nevoie de specialişti, drept urmare, în opinia sa, este foarte importantă aprofundarea unei profesii. „Deşi sunt mulţi care au absolvit o formă de învăţământ, respectiv şcoală profesională, postliceală sau universitate, însă dacă cineva este specialist în ceea ce face, cu siguranţă că nu se află printre acele persoane care au o diplomă pe care o pun în ramă, iar cu timpul îşi va alege o nouă profesie. Eu vă îndemn să învătaţi cât mai mult, să aprofundaţi o meserie, o profesie, astfel o să vă fie foarte greu. Este important să dobândiţi cât mai multe cunoştinţe şi cu siguranţă veţi fi nişte specialişti, de care avem nevoie. Nu avem nevoie de absolvenţi, avem nevoie de specialişti. Sunt convins că mulţi dintre voi veţi deveni specialiştii de care vom fi mândri”, le-a transmis studenţilor viceprimarul municipiului.
Cuvântul de final a aparţinut directorului Filialei Zalău a UVVG Arad, Aurica Grec, care a ţinut să ureze bun venit în special bobocilor, după care, a făcut o scurtă prezentare a Universităţii. „Universitatea de Vest Vasile Goldiş Arad s-a situat încă de la început în rândul universităţilor de top din România. Este o universitate inclusă în aria europeană a învăţământului superior. Este prima universitate privată din România care a obţinut calificativul de grad de încredere ridicat. Pentru noi, sălăjenii, este un moment când privim cu mândrie în urmă, cu încredere şi speranţă în viitor. Statisticile noastre relevă o incluziune la cote ridicate a absolvenţilor noştri din promoţiile anterioare pe piaţa munci sălăjene şi nu numai, precum şi o evoluţie profesională de o înaltă ţinută”, a subliniat Aurica Grec.
Festivitatea de deschidere a noului an universitar a fost încheiată de un „legământ al studentului”, rostit de una dintre studentele din anul I, specializarea Ecologia şi Protecţia Mediului.

Alte articole

One Thought to “A început un nou an universitar la Universitatea de Vest “Vasile Goldiş””

  1. motanul negru?

    Reprezentantul primăriei avea impresia că se află la Mineriada din 1990. Lozinca lui poate suna: Nu vrem bani, nu vrem valută, vrem ca Victor Ponta să ne fu…ă! Amin!

Leave a Comment