13 profesori sălăjeni au renunţat la examenul de definitivat

13 dascăli sălăjeni au renunţat la susţinerea examenului de definitivare în învăţământ, care s-a desfăşurat joi, 18 iulie, la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” din Zalău, începând cu ora 10. Potrivit datelor furnizate de Ioan Opriş, inspector în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, cinci dintre aceştia nu s-au mai prezentat la concurs, iar ceilalţi opt au părăsit sala de examen după o oră de la distribuirea subiectelor. Potrivit regulamentului, candidaţii care nu doresc să li se evalueze lucrarea depun o declaraţie, înainte de ieşirea din sala de examen.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, s-au înscris, iniţial, 145 de cadre didactice, pentru 28 de specializări. Cei mai mulţi candidaţi înscrişi, 25, au fost pentru învăţământul primar, învăţământul preşcolar, 15, urmaţi de cei înscrişi pentru disciplina matematică, 11. Candidaţii au avut la dispoziţie patru ore pentru rezolvarea subiectelor. Primele rezultate vor fi afişate în 23 iulie, iar contestaţiile pot fi depuse în perioada 23-24 iulie.
Rezultatele finale vor fi afişate în 27 iulie. Nota minimă de promovare a examenului este 8. Printre noutăţile examenului din acest an se numără: acordarea dreptului de participare la examen şi debutanţilor cu un an vechime la catedră şi creşterea mediei minime de promovare a inspecţiilor la clasă de la 7 la 8.
Definitivarea poate fi obţinută la una dintre specializările înscrise pe diploma pe care candidatul le deţine sau la una dintre disciplinele pe care cadrul didactic le poate preda, conform centralizatorului privind disciplinele de învăţământ, domeniile şi specializările, precum şi probele de concurs valabile pentru încadrarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar.

One Thought to “13 profesori sălăjeni au renunţat la examenul de definitivat”

  1. Zălăuan

    Pentru cei 8, fuga e ruşinoasă, dar sănătoasă.
    Decât o notă de de 2 sau 3, mai bine îţi pui coada pe spinare şi , la revedere !

Leave a Comment