Noutăți filatelice: Clubul Sportiv Rapid București, 100 de ani

Romfilatelia vine în întâmpinarea iubitorilor de sport, prin introducerea în circulație a emisiunii de mărci poștale Clubul Sportiv Rapid București, 100 de ani.
Emisiunea este alcătuită din 2 mărci poștale, 1 coliță dantelată și 1 plic „prima zi”. Cele două mărci poștale, cu valorile nominale de 2,90 lei și 5 lei, au în compoziția grafică o imagine a «bijuteriei» Clubului, viitoarea arenă fotbalistică și respectiv secvențe ale unor evenimente sportive: un meci de volei, o „galerie” entuziasmată de câștigarea unei cupe la volei și o tribună cu spectatori. Emblema Clubului, care include ultracunoscuta emblemă a CFR-ului, personalizează imaginile de ansamblu ale mărcilor poștale.
Colița filatelică, cu un timbru perforat de dimensiuni generoase, cu valoarea nominală de 34 lei, apare ca o intrare spre o arenă de fotbal, în care arhitectura fațadei actualului stadion este completată (figurativ) cu arhitectura viitoarei arene moderne a fotbalului-rege. Emblema Clubului este mărginită de un contur perforat, prezentându-se ca o minge. Personajele din materialul foto reprezintă sportivi recordmeni la diverse discipline, membri ai Clubului Rapid București.
Plicul prima zi, care etalează mărcile poștale ale emisiunii, cu o ștampilă sportivă având un desen simbolic o minge regăsită, după cum se știe, la fotbal, handbal, volei, baschet, are ca ilustrare tematică o locomotivă, cu elemente vizibile (embleme și text) destinate să prezinte publicului mesajele pentru recunoașterea simbolisticii Clubului.
Noul stadion, emblemă a renașterii unui simbol de suflet, marchează într-un an centenar o istorie încă vie a unui club sportiv de suflet.
Un Club sportiv peste tot iubit, peste tot acasă!
La mulți ani, Rapid București!

M. S.

2 Thoughts to “Noutăți filatelice: Clubul Sportiv Rapid București, 100 de ani”

  1. […] Romfilatelia vine în întâmpinarea iubitorilor de sport, prin introducerea în circulație a emisiunii de mărci poștale Clubul Sportiv Rapid București, 100 de ani. Emisiunea este alcătuită din 2 mărci poștale, 1 coliță dantelată și 1 plic „prima zi”. Cele două mărci poștale, cu valorile nominale de 2,90 lei și 5 lei, au în compoziția grafică o imagine a «bijuteriei» Clubului, viitoarea arenă fotbalistică și respectiv secvențe ale unor evenimente sportive: un meci de volei, o „galerie” entuziasmată de câștigarea unei cupe la volei și o tribună cu spectatori. Emblema Clubului,… Citeste mai mult […]

Leave a Comment