Ziua Poliției în Sălaj: Victoria, „polițista” în vârstă de trei ani și câinele Thor, sprijinul „mascaților”

Poliţia Română aniversează în data de 25 martie, de Buna Vestire, 201 ani de la atestarea documentară, iar cu acest prilej Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a organizat miercuri, 22 martie, Ziua Porților Deschise, un eveniment la care au participat sute de preșcolari și elevi.

Ziua Poliţiei Române a fost marcată în județul Sălaj, printr-o serie de activități dedicate exclusiv publicului, organizate în aer liber, în curtea IPJ. Au fost prezentate activităţile pe care le desfăşoară zi de zi poliţiştii, dar şi dotările de care aceştia dispun în executarea misiunilor. Polițiștii le-au prezentat celor prezenți laboratorul mobil de siguranță rutieră, un autoturism de serviciu din dotarea polițiștilor rutieri, precum și autoturismul Biroului pentru Protecția Animalelor, o miniexpoziţie cu armamentul şi tehnica din dotare și standurile de documentare – informare în cadrul cărora au fost distribuite pliante, broşuri şi alte materiale cu conţinut educativ – preventiv. Pentru că mulți dintre elevii prezenți și-au manifestat dorința de a deveni polițiști, ofițerii le-au prezentat oferta educațională și condițiile necesare pentru a deveni, la momentul potrivit, parte a echipei Poliției Române. Totodată, alături de copii au fost și luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale împreună cu câinele de serviciu Thor, partener de nădejde al „mascaților”. Polițiștii le-au oferit tuturor copiilor prezenți insigne de „polițist junior”, dulciuri, puzzle-uri cu animale, iar colegii criminaliști le-au prezentat micuților trusele specializate și echipamentele criminalistice utilizate în descoperirea urmelor lăsate de infractori, aducându-le zâmbetul pe buze atunci când i-au amprentat și le-au oferit minidiplome de criminalist. O apariție inedită a fost Victoria, o fetiță de 3 ani din Zalău, care este pasionată de munca polițiștilor și își dorește ca atunci când va fi mare, să devină polițistă. Ea a venit să le ureze polițiștilor „La mulți ani!”, îmbrăcată în „uniformă”.

One Thought to “Ziua Poliției în Sălaj: Victoria, „polițista” în vârstă de trei ani și câinele Thor, sprijinul „mascaților””

  1. […] Poliţia Română aniversează pe 25 martie, de Buna Vestire, 201 ani de la atestarea documentară, iar cu acest prilej Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a organizat miercuri, 22 martie, Ziua Porților Deschise, un eveniment la care au participat sute de preșcolari și elevi. Ziua Poliţiei Române a fost marcată în județul Sălaj, printr-o serie de activități dedicate exclusiv publicului, organizate în aer liber, în curtea IPJ. Au fost prezentate activităţile pe care le desfăşoară zi de zi poliţiştii, dar şi dotările de care aceştia dispun în executarea misiunilor.  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment