Zeci de pietoni, sanctionati de politisti

Zeci de pietoni, sanctionati de politisti

Zeci de pietoni s-au ales cu sanctiuni contraventionale insotite fie de amenzi, fie de avertismente, majoritatea fiind prinsi de politisti in timp ce treceau strada prin locuri interzise. Potrivit datelor furnizate de Politia Salaj, in perioada 15 – 21 ianuarie, agentii de Politie Rutiera din judetul Salaj au sanctionat contraventional 62 de pietoni, care au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public, 22 de persoane care s-au deplasat pe mopede sau biciclete neechipate corespunzator ori in timp ce se aflau sub influenta bauturilor alcoolice, precum si doua persoane care conduceau carute, fara ca acestea sa fie echipate corespunzator.

In perioada mentionata, politistii au aplicat si 626 de sanctiuni conducatorilor auto, 142 dintre acestea fiind pentru conducerea autovehiculelor cu viteza peste limita legala. Alti 27 de soferi, pe langa amenda primita au ramas si fara permisul de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce: sase – pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, trei – pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 km/h, unul – pentru nerespectarea regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferata, si 17 – pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, neacordarea prioritatii pietonilor sau autovehiculelor, efectuarea manevrei de depasire neregulamentara ori ca urmare a circulatiei pe contrasens.

In aceeasi perioada, au fost retinute si noua certificate de inmatriculare, pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

In total, agentii de Politie Rutiera din judetul Salaj au constatat, in perioada de referinta, zece fapte de natura penala si 712 fapte contraventionale, sanctionate cu amenzi in valoare totala de 78.000 de lei.

Planul de actiuni al Politiei Rutiere

In perioada mentionata mai sus, pe raza judetului Salaj s-au inregistrat doua accidente de circulatie grave, soldate cu doi raniti grav si doua accidente usoare soldate cu doi raniti usor. Pentru a preveni astfel de evenimente nefericite, la nivelul intregului judet, lucratorii de politie cu atributii pe linie de circulatie rutiera organizeaza si desfasoara, in perioada 25-31 ianuarie, o serie de actiuni.

Astazi, soferii opriti in trafic vor trebui sa prezinte organelor de politie ca au achitata asigurarea obligatorie de raspundere civila auto (RCA) in termen. In data de 26 ianuarie, vor fi desfasurate actiuni pe linia acordarii prioritatii de trecere pietonilor si vehiculelor in drept. In intervalul 27-30 ianuarie, vor fi luati in vizor soferii ce nu respecta regimul legal de viteza. In data de 28 ianuarie, politistii vor efectua controale in trafic privind portul centurii de siguranta de catre ocupantii autovehiculelor, respectiv in data de 29 ianuarie, pe linia disciplinarii pietonilor.

Alte articole

Leave a Comment