Hot prins de jandarmi la Zalau

Hot prins de jandarmi la ZalauUn echipaj de jandarmi din cadrul compartimentului Prevenire si Combatere a Criminalitatii a reusit, saptamana trecuta, joi, prinderea lui Ovidiu G., de 23 de ani, din localitatea Pericei, judetul Salaj, presupusul autor al unui furt. Cu cateva zile inainte, acesta, aflat intr-o institutie din municipiul Zalau, a profitat de faptul ca intr-una din incaperi nu se afla nimeni si a sustras un portofel in care se afla suma de 200 de lei. Cel in cauza se face vinovat de comiterea infractiunii de furt, fapta prevazuta si sanctionata de art. 208 Cod Penal. Jandarmii au intocmit pe numele faptuitorului actele de constatare a infractiunii, iar dosarul urmeaza a fi inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Zalau.

Prins la furat de… curent electric

Un barbat in varsta de 60 de ani, din Hida, este cercetat penal dupa ce au fost prins bransat ilegal la reteaua de energie electrica. Politistii din cadrul Postului de Politie Hida, impreuna cu angajati din cadrul Companiei de electricitate Zalau, l-au prins in flagrant pe Visarion C., saptamana trecuta, joi, in timp ce sustragea energie electrica din reteaua de joasa tensiune ce traverseaza localitatea, cu o instalatie improvizata la locuinta sa. In cauza, politistii i-au intocmit dosar de cercetare penala, pentru comiterea infractiunilor de executare si folosire de instalatii clandestine in scopul racordarii directe la retea, fapta prevazuta si pedepsita de art. 62. al. 4, din Legea 318/2003, precum si de furtul de energie electrica, fapta prevazuta si pedepsita de art. 208, al. 2 din Codul Penal. Prejudiciul cauzat companiei de electricitate a fost de aproximativ 500 de lei.

Doua incendii intr-o zi

Pompierii de la Garda de interventie nr. 2 Cehu Silvaniei au intervenit saptamana trecuta, joi seara, pentru a stinge incendiul izbucnit la un operator economic din localitatea Cehu Silvaniei. Cercetarile efectuate la fata locului au stabilit drept cauza probabila de incendiu un scurtcircuit electric declansat de la un tub fluorescent. Din declaratiile purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum al judetului Salaj, Lucian Jacodi, desi alaturi de pompierii militari a participat la interventie si Serviciul Privat pentru Situatii de Urgenta al operatorului economic, in incendiu au ars mai multe cabluri electrice, trei bancuri de lucru, mobilier si aparatura electrica.

Si pompierii zalauani au intervenit, in aceeasi zi, la ora 21, pentru a stinge incendiul izbucnit la anexa gospodariei lui S. Traian de pe strada Veronica de Salaj, din municipiu. Cauza probabila de incendiu a fost efectul termic al cosului de fum. Au ars aproximativ 4 mp din acoperisul de fibra de sticla.

Alte articole

Leave a Comment