Zeci de permise de conducere, reţinute de poliţiştii sălăjeni

 

Poliţiştii sălăjeni au aplicat, în doar o săptămână, aproape 900 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor date a fost de peste 120.000 de lei. Oamenii legii au reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 30 de permise de conducere, din care patru pentru alcool, şapte pentru viteză şi 19 pentru alte abateri), iar pentru defecţiuni tehnice constatate la autovehiculele oprite în trafic, poliţiştii au retras nouă certificate de înmatriculare.
„În perioada sezonului estival, majoritatea cetăţenilor români care lucrează în străinătate se întorc în ţară pentru a-şi petrece concediul de odihnă, urmând a părăsi teritoriul naţional la sfârşitul lunii august. De asemenea, luna august este perioada în care o mare parte dintre români beneficiază de concediu, context în care sunt aşteptate creşteri ale valorilor de trafic pe principalele drumuri naţionale, cu precădere pe cele care fac legătura cu punctele de trecere a frontierei, precum şi înregistrarea unor aglomerări de persoane în staţiile mari de cale ferată, aerogări, autogări, zonele adiacente acestora şi pe mijloacele de transport public”, explică reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj.
Potrivit acestora, în acest sens, Inspectoratul organizează o serie de acţiuni pentru asigurarea unui climat corespunzător de siguranţă publică. „Acţiunile au ca obiective creşterea autorităţii poliţiei şi asigurarea respectării legii, prin prezenţa activă a poliţiştilor în mediile şi zonele de interes operativ, pentru prevenirea activităţilor infracţionale şi creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc, în zonele cu risc criminogen, precum şi asigurarea fluenţei traficului rutier”, a mai spus sursa citată.

Peste 20 de infracţiuni, constatate în şapte zile
În perioada 30 iulie – 5 august 2015, la nivelul judeţului Sălaj, s-au desfăşurat 39 de acţiuni la care au participat 246 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, acţiuni speciale, precum şi arme, explozivi şi substanţe periculoase.
Cu această ocazie, au fost constatate 24 infracţiuni: 17 de natură judiciară, patru la regimul circulaţiei rutiere, o infracţiune la regimul armelor şi muniţiilor şi două de alte genuri. De asemenea, oamenii legii au aplicat 881 de contravenţii, din care 687 pentru încălcarea codului rutier. Valoarea amenzilor aplicate este de 121.385 de lei. Totodată, potrivit IPJ Sălaj, au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 30 permise de conducere, patru pentru alcool, şapte pentru viteză şi 19 pentru alte abateri), iar pentru defecţiuni tehnice constatate la autovehiculele oprite în trafic, poliţiştii au retras nouă certificate de înmatriculare.

Alte articole

Leave a Comment