Zece luni de închisoare pentru stăpânul câinilor ucigaşi

Magistraţii Judecătoriei Zalău l-au trimis după gratii pe Cosmin-Gabriel Banc, proprietarul celor doi câini Cane Corso, care au ucis, în urmă cu un an, un bărbat de 54 de ani din municipiu. Instanţa a decis ca inculpatul să stea 10 luni la închisoare, pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă şi I-a interzis, ca pedeapsă complementară, să fie ales în autorităţi publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de doi ani. Ca pedeapsă accesorie, i s-a interzis dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.
De asemenea, stăpânul animalelor a fost obligat la plata a 8.257,15 lei despăgubiri materiale şi a 65.000 de euro daune morale către rudele victimei. Asfel, soţia bărbatului mâncat de câini va primi 30.000 de euro, fiul acestuia, 20.000 de euro, 10.000 de euro, mama victimei şi 5.000 de euro, sora lui. Alţi 4.000 de euro îi va avea de achitat cu titlu de cheltuieli judiciare, reprezentând onorariul apărătorului ales de către fiul victimei. Sumelor de mai sus li se adaugă cheltuieli judiciare către stat în valoare de 13.877,25 de lei, din care 6.277,25 de lei reprezintă cheltuieli cu gestionarea/întreţinerea patrupezilor în perioada 1 februarie-1 decembrie 2015, iar 2.448 de lei, contravaloarea raportului de constatare medico-legală şi a analizelor medicale.
Judecătorii au mai dispus confiscarea specială a celor doi câini Cane Corso, aflaţi în custodia Citadin SRL Zalău şi plata a 20,22 de lei/lei/un câine, reprezentând cheltuieli cu gestionarea/întreţinerea animalelor de la 16 decembrie 2015 şi până la data luării măsurii prevăzute de lege (predarea sau eutanasierea acestora). Soluţia instanţei poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.
Reamintim că trupul neînsufleţit al unui bărbat de 54 de ani, în persoana lui Csapo Gabor-Ferenc, a fost găsit în dimineaţa zilei de 1 februarie, într-o baltă de sânge, la marginea pădurii de la capătul străzii Morii, din municipiu. Descoperirea macabră a fost făcută de către un cioban, care, îngrozit, a alertat autorităţile. “Cadavrul prezenta mai multe plăgi provocate prin muşcare, atât la nivelul membrelor superioare cât şi inferioare, iar în apropierea cadavrului au fost identificaţi doi câini”, precizau, la acea vreme, anchetatorii.
La aproximativ şase luni de la tragedie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au finalizat cercetările şi au decis să-l trimită pe proprietarul câinilor, Cosmin-Gabriel Banc, în judecată pentru ucidere din culpă, considerând că acesta ”nu a luat măsurile necesare de prevenire a atacului canin, ceea ce a permis celor doi câini pe care îi deţine să o atace pe victima Csapo Gabor-Ferenc, provocându-i leziuni care au dus la decesul acesteia”.

Alte articole

One Thought to “Zece luni de închisoare pentru stăpânul câinilor ucigaşi”

  1. Tăunul

    Puţină închisoare a primit ăsta cu câinii lui ucigaşi iar câinii, sper că vor fi trataţi cât de curând, cu nişte răngi în cap !

Leave a Comment