Zălăuanii spun „DA” vieţii

Marş împotriva avortului şi pentru favorizarea adopţiilor. S-a întâmplat sâmbătă, 21 martie, în centrul municipiului. Sute de zălăuani, înarmaţi cu pancarte, inclusiv preoţi şi mame cu copii mici, au hotărât să „vorbească” în numele celor nenăscuţi. Marşul a început, în jurul orei 11, în faţa Sălii Sporturilor şi a continuat pe bulevardul Mihai Viteazul până pe platoul de marmură din faţa Prefecturii Sălaj.”Am venit toţi aici să spunem un da, un da vieţii şi da familiei, într-o lume plină de negativism şi indiferenţă, în care valorile adevărate încearcă să fie propuse ca mici valori. Iată că astăzi am venit aici să spunem că viaţa este cea mai mare valoare şi cel mai mare dar al omului, a noastră. Familia, de asemenea, este pe acelaşi loc. Am venit să apărăm viaţa de la începutul până la sfârşitul ei. Să spunem un nu avortului, să spunem un nu şi eutanasiei. Lumea de astăzi are nevoie de foarte multe lucruri, însă ceea ce îi lipseşte societăţii noastre este compasiunea. Acest marş ar trebuie să ne facă pe fiecare dintre noi să ajutăm acele persoane, acele mame care sunt în situaţii-limită. Să le ajutăm în mod concret”, au explicat organizatorii.
Prezent la manifestare, prefectul judeţului, Ionel Ciunt, a apreciat iniţiativă, subliniind totodată importanţa unui astfel de eveniment. „Evenimentul de astăzi este unul cu totul şi cu totul special şi foarte important. (…) Ce poate fi mai important decât să vorbeşti despre viaţă şi iată să faci un marş despre viaţă pentru a trage un semnal de alarmă împotriva avorturilor?(…) Statisticile României arată că în ultimii 50 de ani ar fi trebuit să se nască peste 22 de milioane de copii. Nu s-au născut. Au fost avortaţi. Cifra este mai mare decât populaţia de astăzi a ţării. Numai anul trecut în România au murit cu 56.000 de persoane mai mult decât s-au născut. Aceste lucruri sunt îngrijorătoare. Aceste cifre ne obligă să facem ceva, ceva pentru viaţă. Aşa cum facem noi astăzi. Este important marşul de astăzi şi această acţiune trebuie continuată. (…) Mi-am dorit de multă vreme să văd în Zalău reprezentanţii cultelor religioase împreună. Astăzi s-a întâmplat”, a concluzionat prefectul Sălajului.
Zalăul s-a alăturat, în acest an, pentru prima dată manifestării “Marş pentru Viaţă”, eveniment al cărui scop este acela de a promova stoparea avorturilor şi de a încuraja natalitatea. Acţiunea se organizează de peste 40 de ani în întreaga lume, dar şi în România din 2009. La ediţia din acest an au participat circa 60 de oraşe din ţară.

 

Alte articole

Leave a Comment