Weekend de foc pentru pompierii sălăjeni

În doar două zile, pompierii sălăjeni au intervenit pentru a stinge cinci incendii, de cele mai multe intervenţii având parte pompierii zălăuani. Primul incendiu a fost semnalat în după-amiaza zilei de vineri, 20 martie, în jurul orei 15, în localitatea Bozna, unde acoperişul unei case a fost cuprins de flăcări. Cauza probabilă a fost coşul de fum deteriorat. Au ars aproximativ 45 de metri pătraţi din suprafaţa acoperişului şi au fost deteriorate mai multe aparate electrocasnice. Sâmbătă, Detaşamentul de pompieri Zalău a fost solicitat să intervină la un incendiu izbucnit la un autocamion care se afla în mers pe bulevardul Mihai Viteazul, din Zalău. Cauza probabilă de incendiu a fost o defecţiune a sistemului de frânare al autocamionului. Incendiul, care se manifesta la butucul roţii spate dreapta, a fost lichidat cu repeziciune înainte ca flăcările să se extindă la întreg vehiculul.
Tot sâmbătă, pompierii zălăuani au intervenit pentru a stinge un incendiu la vegetaţie uscată pe raza localităţii Crişeni. Incendiul s-a propagat cu repeziciune şi s-a extins la litiera pădurii, aflată în imediata apropiere, flăcările mistuind circa 0,5 hectare.
Tot un incendiu de vegetaţie uscată a fost semnalat vineri pe un teren de pe strada Pusta. Pentru stingerea acestuia au intervenit pompierii Secţiei Şimleu Silvaniei. Focul a mistuit circa zece hectare de vegetaţie uscată, potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj.
Un alt incendiu a fost înregistrat sâmbătă, 21 martie, la o casă, în localitatea Dragu, pompierii Gărzii Hida fiind cei care au intervenit pentru lichidarea acestuia. Cauza probabilă de incendiu a fost un scurtcircuit electric de la un cablu al unui frigider. Au ars piese de mobilier din bucătărie, frigiderul şi aproximativ 30 la sută din suprafaţa acoperişului imobilului.

Alte articole

Leave a Comment