Zălăuanii din Chicago s-au alăturat campaniei “Salvaţi Casa Memorială Iuliu Maniu!”

Zălăuanii de peste ocean – Chicago, s-au alăturat campaniei “Salvaţi Casa Memorială Iuliu Maniu!”. În acest sens, la finalul săptămânii trecute, cu ocazia evenimentului “Zilele Zalăului de la Chicago”, în parcul Bunker Hill Forest Preserve Grove 5 din metropola americană, a fost amplasată o urnă mobilă unde zălăuanii stabiliţi în Chicago au putut face donaţii pentru reabilitarea Casei Memoriale Iuliu Maniu din Bădăcin.
“Zilele Zalăului de la Chicago” a ajuns în acest an la cea de a XII-a ediţie fiind un eveniment cu tradiţie organizat de Fundaţia “Zălăuani la Chicago”, care a inclus: concerte susținute de trupe românești, activități pentru copii, campionat de fotbal şi volei, atmosfera fiind completată de mâncăruri tradiționale, pregătite în special la ceaun și la grătar.
Evenimentul de peste ocean, organizat de comunitatea zălăuană, s-a sincronizat cu “Zilele Cetăţii Zalău” unde, de asemenea în centrul municipiului a fost amplasată o urnă în care oamenii cu spirit civic, care încă mai cred în valorile naţionale, au putut face donaţii pentru reabilitarea Casei Memoriale „Iuliu Maniu“ din Bădăcin. Iniţiativa aparţine unui partener media al campaniei publice şi este susţinută de Primăria Municipiului Zalău, care s-a alăturat proiectului „Salvați Casa Memorială Iuliu Maniu!”.

Alte articole

8 Thoughts to “Zălăuanii din Chicago s-au alăturat campaniei “Salvaţi Casa Memorială Iuliu Maniu!””

 1. Anonim

  Maniu asta parca a avut 5 copii , de ce au lasat casa in paragina

 2. mai bine sa o repare statul @!!@!!!

 3. Anonim

  exact , ca apoi s-o revendice mostenitorii

 4. Anonim

  asta-i politica de dreapta , n-ai mama , n-ai tata!

 5. Taricel Moliceanu

  Ce bou e primul comentator. Maniu nu a fost casatorit, nua a avut copii si a lasat casa mostenire episcopiei pentru a o folosi in scopul educarii tinerilor !

 6. Anonim

  daca ,MANIU ar fi fost ungur era renovata de mult.

 7. Anonim

  Mai Taricel Moliceanu , sa mori tu ca Maniu nu a fost casatorit !!! Ba da , a fost insurat cu Clara , fiica preotului vicar Demetriu Coroian , si a avut 5 copii Casiu , Iuliu , Sabina , Cornelia si Elena .

  1. mariana

   care din voi stie ceva despre maniu?
   nu a fost casatorit, Clara a fost mama lui, a lasat toata averea cu testament bisericii catolice din Badacin, a facut scoala din sat si in timpul vieti a ajutat multi copii sa invete si a dat pamant familiilor sarace cu multi copii. Mostenitorii nu au pretentii la pamanturi iar casa memoriala si ei se lupta sa o refaca ca si muzeu

Leave a Comment