Zălăuanii comemorează tragedia din Colectiv

La împlinirea a trei ani de la tragedia din Colectiv, cei 65 de tineri care au murit în urma incendiului vor fi comemoraţi marţi, 30 octombrie, de la ora 18, pe Platoul de Marmură din Zalău, în cadrul unei acţiuni oraganizate de către USR Sălaj şi RO 100 Zalău.

„Oricare dintre tinerii care au murit sau au fost răniți ori desfigurați în incendiul îngrozitor și absurd de la Colectiv, ar fi putut fi ai noștri. Au trecut 3 ani de la noaptea neagră care a lăsat urme adânci în sufletele românilor. 65 de tineri și-au pierdut viața în urma acestui eveniment. Tineri cu speranțe, cu idealuri, cu visuri ce nu au mai apucat să fie trăite. Ne-am promis și le-am promis să nu-i uităm, să nu uităm! Ne-au lăsat moștenire ceea ce trebuie să facem: – nu trebuie să ne dăm bătuți și nu trebuie să mai acceptăm lucruri de neacceptat”, spun organizatorii.

În urma incendiului din clubul Colectiv, izbucnit în seara de 30 octombrie 2015, şi-au pierdut viaţa 65 de persoane – 27 în noaptea tragediei şi 38 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate. Una dintre aceste persoane și-a pus capăt zilelor, în urma suferințelor îndurate.
Incendiul a izbucnit în timpul unui concert susţinut de trupa rock „Goodbye to Gravity”, solistul fiind singurul membru al formaţiei care a supravieţuit tragediei.

Alte articole

One Thought to “Zălăuanii comemorează tragedia din Colectiv”

  1. Dan

    FARISEI , NIMIC MAI MULT. NU SIMT NIMIC ,TOTUL ESTE FALS SI POLITIC ! MIZERIILOR CE SUNTETI !

Leave a Comment