Zălăuancă de 82 de ani, salvată de pompieri

Un echipaj la Detaşamentului de pompieri Zalău a fost solicitat, în seara zilei de sâmbătă, 15 august, în jurul orei 21, pentru a debloca uşa unui apartament dintr-un imobil situat pe strada Sfânta Vineri, din municipiu. Potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj, pompierii ajunşi la faţa locului, după ce au deblocat uşa, au găsit în interiorul locuinţei o femeie de 82 de ani căzută. Aceasta a fost preluată de către un echipaj SMURD şi transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe Zalău.
Tot sâmbătă seara, pompierii sălăjeni au intervenit şi la două incendii de vegetaţie uscată. Garda de intervenţie Cehu Silvaniei a intervenit la un incendiu de vegetaţie uscată în localitatea Naimon, unde flăcările au mistuit aproximativ 1,8 hectare. Detaşamentul de pompieri Zalău a intervenit la al doilea incendiu de vegetaţie uscată, respectiv la cel de pe strada Kosuth, din municipiu, flăcările mistuind aproximativ 0,2 ha de vegetaţie uscată.
În cursul zilei de sâmbătă, Garda de intervenţie Nuşfalău şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Crasna au intervenit pentru a stinge un incendiu izbucnit la o casă din localitatea Mal. Aici, potrivit sursei citate, cauza probabilă de incendiu a fost o scânteie de la coşul de fum deteriorat. Flăcările au distrus aproximativ 70 de metri pătraţi de acoperiş, piese mobilier de bucătărie şi 1.000 de mături.

Alte articole

Leave a Comment