Zălăuan cercetat pentru înşelăciune

Zălăuan cercetat pentru înşelăciune

Un zălăuan în vârstă de 35 de ani este cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, după ce, în urmă cu aproape un an, a cumpărat bunuri în valoare de peste 3.600 de lei, de la o societate comercială din Ileanda, cu un bilet la ordin fără disponibil în bancă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Maria Cristea, a declarat că tânărul s-a prezentat la firma păgubită drept administratorul unei societăţi comerciale. Poliţişti din cadrul Biroului de Poliţie Rurală Jibou au început, ieri, urmărirea penală împotriva unui tânăr în vârstă de 35 de ani, din Zalău. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că acesta, în data de 20 februarie anul trecut, s-a prezentat în calitate de administrator la o societate comercială din Ileanda, de unde a cumpărat bunuri în valoare de peste 3.600 de lei, pentru care a plătit cu un bilet la ordin, neavând disponibil în bancă. De asemenea, biletul la ordin era emis fără acordul administratorului de la societatea la care zălăuanul şi-a declarat calitatea, a afirmat Cristea.

Potrivit sursei citate, poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi pentru recuperarea prejudiciului. Pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, pedeapsa prevăzută de lege este închisoare de la şase luni la 12 ani. În cazul în care înşelăciunea se face prin folosirea de nume şi înscrisuri false, pedeapsa cu închisoarea creşte de la trei la 15 ani.

Leave a Comment