Găsit vinovat pentru ucidere din culpă, profesorul Lascu a fost condamnat la închisoare cu executare

Profesorul zălăuan Mircea Lascu, cel care a organizat, în ianuarie 2013, la Buşteni, o tabără pentru elevii olimpici, în care o elevă de 13 ani a murit după ce a căzut de la etajul vilei, a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă. Soluţia a fost pronunţată, miercuri, de către magistraţii Judecătoriei Sinaia şi a fost atacată deja cu apel de către inculpat.
De asemenea, instanţa i-a interzis profesorului să mai organizeze tabere de studiu sau orice alte activităţi similare şi l-a obligat să plătească, alături de Asociaţia „Math Time” pe care o reprezintă şi care a fost parte responsabilă civilmente în proces, despăgubiri materiale, daune morale şi cheltuieli judiciare a căror valoare totală depăşeşte 100.000 de lei. Mai exact, Lascu trebuie să achite părinţilor tinerei 25.740 de lei despăgubiri materiale, 60.000 de lei, daune morale şi 10.950 de lei, cheltuieli judiciare efectuate de părţi. În plus, inculpatul trebuie să suporte şi cei 5.000 de lei reprezentând cheltuielile judiciare către stat.
Reamintim că tragedia s-a petrecut la începutul lunii ianuarie, când o adolescentă de 13 ani elevă în clasa a VII-a la o şcoală din Bucureşti, a căzut de la etajul unei clădiri în care era cazată cu alţi olimpici şi a stat apoi câteva ore în ger. Ea a fost găsită în apropierea zidului vilei, în comă profundă şi în şoc hipotermic, cu o temperatură a corpului de 19,5 grade. Transportată la spitalul din Sinaia, eleva a murit după câteva ore. În urma necropsiei, medicii legişti au stabilit că fata avea o alcoolemie de 0,9 la mie şi că decesul a fost violent, fiind cauzat de un şoc traumatic şi hemoragic, având mai multe leziuni interne.
Eleva se afla împreună cu alţi 21 de olimpici din ţară într-o tabără de matematică la Buşteni. Tabăra era organizată de către Asociaţia „Math Time” a profesorului Mircea Lascu, cu scopul sprijinirii elevilor cu rezultate deosebite în matematică, pentru pregătirea acestora în vederea participării la olimpiadele de profil desfăşurate atât pe plan naţional, cât şi internaţional.

3 Thoughts to “Găsit vinovat pentru ucidere din culpă, profesorul Lascu a fost condamnat la închisoare cu executare”

 1. Anonim

  Sa fii parinte-i greu,dar sa cresti in casa o betiva-i si mai usor si condamnabil.Sa fii dascal si sa faci activitati benefice tinerei generatii e laudabil dar riscant.E mai bine sa nu faci nimic,ca daca nu ai poti sa te imparti in mai multe bucati si sa existi in acelasi timp in mai multe locatii,patesti ce a patit prof. Lascu.Daca-i intra in camera era acuzat de viol.

 2. cornel

  draga mama si tata treceti prin grea incercare dar vinovatii cei mai mari cred ca santeti voi pt educatia fetei ce vina are omu ca ia a baut

 3. Justitie a la Romanica!

  Tembelului de a spulberat-o pe tanara pe trecerea de pietoni de la Uz Casnic i-au dat inchisoare cu suspendare, profesorului Lascu ii dau inchisoare cu executare…
  Oare se pot compara cele doua situatii?

Leave a Comment