Virgil Ţurcaş, subprefectul județului Sălaj, a fost înmormântat cu onoruri militare

Sute de oameni, apropiați, prieteni, rudenii, colegi de partid, foști colegi, oameni simpli, oficialități locale, județene și naționale l-au condus astăzi pe subprefectul județului Sălaj, Virgil Țurcaș, pe ultimul drum.

Plesca e în doliu, iar clopotele de la bisericuța din deal au răsunat îndelung. A fost cald, a fost o zi cu mult soare, iar în curtea casei părintești a subprefectului Virgil Țurcaș s-a adunat multă lume, oameni veniți din toate colțurile județului pentru a-l conduce pe ultimul drum pe fiul satului, cel care iubea atât de mult satul de pe vale, Plesca.  Da, subprefectul judeţului Sălaj, Virgil Ţurcaş, a fost înmormântat, astăzi, cu onoruri militare, în localitatea natală Plesca, fiind condus pe ultimul drum de sute de persoane, printre care ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, secretarii de stat Aneta Matei şi Bogdan Ilea, europarlamentarul Daniel Buda, prefectul Dari Toma, oficialităţi judeţene şi locale. După o slujbă religioasă în curtea casei părinteşti din Plesca, sicriul învelit în drapelul tricolor a primit onorul unor plutoane de jandarmi, iar apoi a fost transportat la cimitirul din sat, unde ceremonia a continuat cu salve de foc trase în onoarea subprefectului, pe fundalul sonor al trompetei ce a sunat „stingerea”. „Conducerea şi colegii din cadrul Instituţiei Prefectului Sălaj îşi exprimă şi pe această cale regretul sincer pentru dispariţia prematură dintre noi a domnului subprefect Virgil Ţurcaş”, se arată într-un mesaj al Instituției Prefectului Sălaj. „Pentru cei care l-au cunoscut, dincolo de respectul pentru profesionistul desăvârşit rămâne amintirea omului, a colegului ori prietenului care a fost Virgil Ţurcaş, un om alături de care am construit, plin de speranţă, pentru Sălaj şi pentru România, un om care şi-a dorit o ţară în care românii să fie mândri, cu instituţii moderne şi performante, dar mai ales un mediu instituţional integru, care să aibă ca linie directoare bunăstarea oamenilor”, a fost o parte din mesajul ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode.

4 Thoughts to “Virgil Ţurcaş, subprefectul județului Sălaj, a fost înmormântat cu onoruri militare”

 1. […] Sute de oameni, apropiați, prieteni, rudenii, colegi de partid, foști colegi, oameni simpli, oficialități locale, județene și naționale l-au condus astăzi pe subprefectul județului Sălaj, Virgil Țurcaș, pe ultimul drum. Plesca e în doliu, iar clopotele de la bisericuța din deal au răsunat îndelung. A fost cald, a fost o zi cu mult soare, iar în curtea casei părintești a subprefectului Virgil Țurcaș s-a adunat multă lume, oameni veniți din toate colțurile județului pentru a-l conduce pe ultimul drum pe fiul satului, cel care iubea atât de mult satul de… Citeste mai mult […]

 2. Dorin

  Dumnezeu sa-l ierte pe Virgil Turcas, un om normal, un om intre oameni, asa cum este normal. Am plans cand am citit mesajul emotionant al lui Andrei Turcas, fiul lui Virgil. Doamne, Doamne!
  Felicitari Adrian Lungu pentru articol! Dar, nu-mi place sintagma „oameni simpli”, participanti la inmormantare. Ce intelegi prin „oameni simpli”, este o deosebire intre Bode, de exemplu, si altii? Da, este, dar nu intru in detalii, nicidecum. Cunosc multi oameni deosebiti, inclusiv in Plesca.
  Bode in discursul lui exagereaza, asa cum fac oamenii de un „profesionalism desavarsit”, asa cum se crede el. Mai, Luciane, mai lasa-ne, cu chestiile tale! Pana v-ati aliat cu psd-ul am votat cu voi, acum voi sta acasa, nu ma mai duc cu familia si prietenii la smecheriile voastre.

  1. Anonim

   Chiar așa, la înmormântare a participat ștăbărimea ce, oameni simpli !

 3. Anonim

  Mda.Domnul sa-l aiba in paza lui.Imi aduc acum cativa ani,prefect fiind,i-a invitat pe sefii de institutii sa treaca pe la el.Ca sa le dea din propriul buzunar bani de benzina celor care,de saraki ce erau,nu-si puteau folosi masina personala.Decat pe cea de servici.Pe banii nostri of course.Gestul mi-a parut ok.Cred ca nu s-a prezentat nimeni.Si nici n-o vor face, never.Au pus gheara pe tara asta,si n-o mai lasa !!!!

Leave a Comment