Bani, arme şi cartuşe ridicate după percheziţiile din Sălaj şi alte 15 judeţe

Cinci persoane au fost reţinute, iar 16.000 de lei, un pistol cu gaz de calibrul 9 mm şi 27 de cartuşe nepercutate au fost ridicate, în urma celor peste 100 de percheziţii din 22 februarie, într-un dosar penal de evaziune fiscală, cu prejudiciul de 2 milioane de euro.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub supravegherea Parchetului de pe Lângă Tribunalul Arad au descins în Bucureşti şi în judeţele Arad, Hunedoara, Timiş, Gorj, Giurgiu, Mehedinţi, Iaşi, Galaţi, Olt, Argeş, Cluj, Ilfov, Tulcea, Dolj, Sălaj şi Caraş-Severin. Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Române, în urma percheziţiilor, din sediul unei firme din Arad şi dintr-un imobil din Deva, au fost ridicaţi 16.000 de lei, un pistol cu gaz de calibrul 9 mm şi 27 de cartuşe nepercutate.
Din cercetările efectuate sub coordonarea procurorului de caz a reieşit că, în perioada 2010-2017, administratorii a două societăţi comerciale cu sediile în Arad, ar fi înregistrat în evidenţele contabile mai multe facturi fiscale fictive. Documentele ar fi fost emise de administratori, doi bărbaţi, de 34 şi 42 de ani şi de un contabil, o femeie de 45 de ani, către mai multe societăţi comerciale cu sediile în cele 16 judeţe şi în Capitală.

Au fost puse în aplicare 27 de mandate de aducere, iar în urma administrării probatoriului, cele trei persoane şi alţi doi bărbaţi, administratori ai unei societăţi comerciale din Strehaia, au fost reţinuţi pentru 24 de ore. În cursul zilei de vineri, cei în cauză au fost prezentaţi magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă, pentru evaziune fiscală.

Alte articole

Leave a Comment