Urmărire ca în filme în localitatea Ileanda. Polițiștii au tras focuri de armă pentru a opri un tânăr care a ”furat” maşina mamei

Polițiștii sălăjeni au reținut sâmbătă – 7 septembrie, pe raza localității Ileanda, doi tineri, care aflați la volanul unui autoturism înmatriculat în Maramureș, au alimentat dintr-o benzinărie din Baia Mare și ”au uitat” să plătească.

La ora 12.15, o femeie domiciliată în Baia Mare a sesizat poliția că fiul său refuză să îi restituie autoturismul, pe care i l-a încredințat anterior, și-și continuă deplasarea împreună cu un prieten. Polițiștii au demarat de îndată activitățile specifice în vederea depistării autoturismului indicat. Mașina a fost depistată pe raza orașului Șomcuta Mare. Întrucât șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, acroșând autospeciala din dotare, polițiștii din Șomcuta Mare au pornit în urmărirea sa și au luat de îndată legătura cu polițiștii din județele limitrofe.

Focuri de avertisment

La ieșire din localitatea Mesteacăn, întrucât șoferul nu s-a supus somațiilor polițiștilor, au fost executate focuri de avertisment, atât în plan vertical cât și la nivelul pneurilor. Șoferul și-a continuat deplasarea până pe raza localității Ileanda, unde din nou a ignorat semnalele polițiștilor, iar la scurt timp, pentru că nu a păstrat distanța de siguranță, a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de un bărbat din Oradea.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Sălaj, la volan a fost identificat un adolescent de 18 ani, care deține permis de conducere de câteva luni. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Tânărul va fi transportat la spital pentru recoltarea de probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată polițiștii au fost sesizați că tânărul a alimentat autoturismul dintr-o stație de carburanți din Baia Mare și a plecat, fără a achita contravaloarea combustibilului. Se continuă cercetările pentru administrarea întregului probatoriu, urmând a fi luate măsuri legale.

Leave a Comment