Un muncitor a căzut de la şase metri înălţime

Un bărbat, în vârstă de 37 de ani, din Zalău, a ajuns la spital, după ce a căzut de pe o schelă, de la circa şase metri înălţime. Incidentul s-a petrecut marţi, 1 octombrie, în jurul orei 17. Muncitorul executa lucrări de izolare termică la un bloc din municipiu, situat pe strada Stadion. Potrivit informaţiilor furnizate de Liviu Varga, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Sălaj, bărbatul s-ar fi dezechilibrat şi a căzut de pe schelă, însă la sosirea echipajului medical, acesta era conştient. „Era conştient, nu prezenta leziuni majore, în schimb emana halenă alcoolică, de altfel a şi recunoscut faptul că a consumat băuturi alcoolice”, a explicat Varga. Potrivit acestuia, muncitorul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean, unde a rămas internat în vederea efectuării unor investigaţii suplimentare.
” Pacientul a ajuns la UPU în jurul orei 17,20, a fost diagnosticat cu politraumatism prin cădere de la înălţime, fractură de femur drept şi fractură de bazin şi a fost internat la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI). În prezent, starea bărbatului este stabilă, urmând să fie transferat la Secţia Ortopedie”, a explicat Mariana Ortelecan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean.
Pe de altă parte, incidentul petrecut în după-amiaza zilei de marţi a intrat în atenţia reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Sălaj. Potrivit lui Lucian Lazoc, inspector şef adjunct SSM în cadrul ITM Sălaj, evenimentul a fost comunicat de angajatorul muncitorului marţi seara, urmând să se stabilească dacă a fost sau nu accident de muncă. După cum a explicat Lazoc, Nicolae Boroş se afla pe schelă, în dreptul etajului trei, în momentul în care s-a dezechilibrat şi a căzut. Acesta este căsătorit şi are un copil.

Alte articole

Leave a Comment