Tragedie pe Lacul Tarniţa: un tânăr sălăjean a murit şi alţi şapte au fost răniţi prin electrocutare

Vacanţa unor tineri sălăjeni s-a transformat, luni, într-o adevărată  tragedie: un mort şi şapte răniţi prin electrocutare, toţi din judeţul Sălaj – acesta este bilanţul unui accident stupid petrecut pe lacul Tarniţa, din judeţul Cluj, căruia i-au căzut victime opt tineri sălăjeni, colegi de serviciu, aflaţi în concediu.

Vacanţa unor tineri sălăjeni, colegi de serviciu, la una din cabanele situate pe malul lacului Tarniţa s-a transformat într-un coşmar, ieri, după lăsarea serii. Un accident rămas deocamdată neelucidat, a avut loc luni seara, la ora 21.15,  în comuna Gilău, sat Someşul Cald, judeţul Cluj, pe malul lacului Tarniţa, la o cabană în care tinerii îşi petreceau primele zile de vacanţă. Din cauze care în acest moment nu sunt stabilite cu exactitate, un tânăr sălăjean de 30 de ani, Flavius Vereş, din Aghireş, a murit după ce s-a electrocutat în timp ce se afla pe marginea lacului, într-o  ambarcaţiune de agrement. Victimă a acestui accident nu a fost doar tânărul, ci şi alţi şapte tineri, toţi din Sălaj. Un apel la 112 a anunţat faptul că mai multe persoane, aflate în ambarcaţiune şi pe pontonul din faţa cabanei, au nevoie de ajutor medical după ce au suferit traumatisme prin electrocutare. În scurt timp, spre locul indicat, au fost trimise mai multe echipaje medicale şi de pompieri.

La faţa locului, echipajele de interventie au găsit opt persoane care necesitau ajutor medical, dintre aceştia, una fiind în stare de inconştienţă. Din păcate, tânărul sălăjean nu a mai răspuns procedurilor medicale de resuscitare, constatându-se, după efectuarea manevrelor de către medici, decesul. Deocamdată nu se cunosc cu exactitate împrejurările în care s-a produs incidentul însă, din primele informaţii, tragedia ar fi pornit de la sursa de alimentare cu energie electrică a sistemului electromecanic de lansare a hidrobicicletelor. 

Pagina de facebook a tânărului s-a transformat într-o adevărată carte de condoleanţe, prietenii, rudele şi apropiaţii lăsând mesaje de rămas-bun, pline de durere. Ultima postare a tânărului, pe pagina sa de facebook, a fost una plină de entuziasm şi bucurie. Luni, la orele prânzului, tânărul a postat câteva fotografii făcute de pe malul lacului, intitulate simplu şi fericit, “Concediu!” . Din păcate însă, tânărul care avea să împlinească peste două luni 31 de ani, şi-a găsit sfârşitul sub ochii colegilor săi, într-un mod absurd, în prima zi de vacanţă petrecută la cabana de pe malul lacului Tarniţa.

În cauză a fost deschis un dosar penal. Fiind vorba despre infracţiuni de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, a fost sesizat şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin. Cercetările vor stabili pe lângă cauza principală a accidentului şi cine se face răspunzător de producerea acestei tragedii.

 

Alte articole

Leave a Comment