“Tradiție și cultură în spațiul ecleziastic” în Parohia Ortodoxă Creaca

Copiii și tinerii din comuna Creaca au avut parte și în acest an de diferite acțiuni cu rol educativ, interactiv, dar și cultural. O acțiune de acest gen s-a desfășurat sâmbătă, 22 octombrie și duminică, 23 octombrie, proiectul intitulându-se “Tradiție și cultură în spațiul ecleziastic”.

Proiectul a fost organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Petroniu, fiind coordonat de preotul Daniel Sebastian Blaj și susținut financiar de Parohia Ortodoxă Creaca și Consiliul Județean Sălaj.

Obiectivele proiectului au vizat cunoaşterea valorilor tradiţionale prin atelierele de creaţie pe tematica motivelor populare;  îmbunătăţirea abilităţilor de comunicare prin jocuri, cântec, ateliere de lucru, activităţi sportive; dezvoltarea comportamentelor pro-sociale prin formarea grupului de voluntari; cunoaşterea tradiţiilor şi elementelor de cultură românească.  Obiectele cu motive tradiţionale realizate de copii  vor fi puse în vânzare în cadrul concertului caritabil organizat de Parohia Creaca “Colind şi dar din suflet de copil”.

 

 

One Thought to ““Tradiție și cultură în spațiul ecleziastic” în Parohia Ortodoxă Creaca”

  1. […] Copiii și tinerii din comuna Creaca au avut parte și în acest an de diferite acțiuni cu rol educativ, interactiv, dar și cultural. O acțiune de acest gen s-a desfășurat sâmbătă, 22 octombrie și duminică, 23 octombrie, proiectul intitulându-se “Tradiție și cultură în spațiul ecleziastic”. Proiectul a fost organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Petroniu, fiind coordonat de preotul Daniel Sebastian Blaj și susținut financiar de Parohia Ortodoxă Creaca și Consiliul Județean Sălaj. Obiectivele proiectului au vizat cunoaşterea valorilor tradiţionale prin atelierele de creaţie pe tematica motivelor populare;  îmbunătăţirea abilităţilor de… Citeste mai mult […]

Leave a Comment