Tâlhar minor condamnat doi ani de detenţie într-un centru de reeducare

Magistraţii clujeni au dispus, zilele trecute, internarea într-un centru de reeducare, pentru o perioadă de doi ani, a unui minor din Sălaj, acuzat de tâlhărie calificată. Este vorba de Andrei Pirui, care, potrivit anchetatorilor, se specializase în tâlhărirea minorilor, cărora le lua prin ameninţări, pe stradă, pe timp de zi, dar şi noaptea, telefoanele mobile, reuşind să producă o pagubă în valoare totală de circa 10.000 de lei, din care s-a reuşit recuperarea a doar 1.100 de lei. Pirui va fi internat în centrul educativ mai puţin de un an şi jumătate întrucât timp de şase luni, perioadă în care a fost cercetat şi judecat, acesta s-a aflat în arest preventiv.
Potrivit rechizitoriul întocmit de procurorii sălăjeni, minorul a fost trimis în judecată la începutul lunii aprilie 2015, în stare de arest preventiv pentru săvârşirea unei infracţiuni de tâlhărie calificată, întrucât, în noaptea de 12 spre 13 decembrie 2014, în jurul orei 1, 30, în timp ce se afla într-un local din Zalău, i-a sustras persoanei vătămate A. L. suma de 15 lei, folosindu-se de ameninţări, a unei infracţiuni de tâlhărie, după ce în 4 ianuarie 2015, în jurul orei 16, în timp ce se deplasa pe strada Corneliu Coposu din Zalău, i-a sustras persoanei vătămate F. D. folosindu-se de ameninţări, un telefonul mobil, marca Samsung, model Galaxy Young, de culoare neagră, în valoare de 300 lei. De asemenea, Pirui a mai fost judecat şi pentru şase infracţiuni de furt, după ce, în perioada 18 septembrie 2014 – 2 ianuarie 2015 a sustras de la persoanele vătămate R.R., S. D., D.N., C. R., M. I. şi P. C. telefoane mobile, cauzând un prejudiciu în valoare totală de 5.180 de lei, precum şi pentru şapte infracţiuni de furt calificat. „În perioada 09.10.2014 – 26.12.2014 a sustras de la persoanele vătămate G. R., S. R., I. M., P. N., L. C., R. R. şi P. R. telefoane mobile sau alte bunuri, cauzând un prejudiciu în valoare totală de 4.349 de lei”, au explicat anchetatorii. Minorul a mai fost judecat şi pentru patru infracţiuni de distrugere, după ce în intervalul 4-22 octombrie 2014 a distrus bunuri aparţinând persoanelor vătămate G. D., J. G., R. L. şi C. R., cauzând un prejudiciu în valoare totală de 1.200 de lei.
Pe parcursul cercetărilor, Andrei Pirui a fost arestat la domiciliu, dar şi în arestul poliţiei, după ce a fugit de acasă, încălcând astfel termenii eliberării condiţionate.

Alte articole

Leave a Comment