În Zalău, sute de amenzi aplicate de poliţişti în câteva ore

Peste 240 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii din Zalău, în cursul zilei de 18 ianuarie, în doar câteva ore în cadrul unei acţiuni care a avut ca scop siguranță civică, ordinea și liniștea publică, siguranţa traficului rutier, prevenirea faptelor antisociale, dar şi prevenirea răspândirii noului virus.

Acţiunea a avut loc în municipiul Zalău, în intervalul ora 7.30 – 13. Astfel, din cele 246 de sancţiuni contravenţionale aplicate, 205 au fost la regimul circulaţiei rutiere, 23 pentru nepurtarea măștii de protecție, iar diferenţa la alte acte normative. La regimul circulației rutiere, sancțiuniile au fost aplicate pentru nerespectarea regimului de viteză, traversarea neregulamentară a pietonilor, oprirea sau staționarea neregulamentară, dar și pentru anvelope neconforme.

Pe lângă sancţiunile aplicate la regimul circulaţiei rutiere, poliţiştii au reţinut cinci permise de conducere, șase certificate de înmatriculare au fost retrase și două plăcuțe de înmatriculare au fost ridicate. În urma investigațiilor de specialitate, polițiștii au identificat persoanele bănuite că au comis infracțiunile în 13 dosare penale, rămase inițial cu autori necunoscuți și au pus în executare 11 mandate de aducere. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmerie Județean Sălaj. “Având în vedere contextul creșterii numărului de infectări, este important ca cetățenii să conștientizeze importanța respectării recomandărilor cu caracter medical și legislației în vigoare, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.

Leave a Comment