Defrișări și în Sălaj pentru tronsonul de autostradă Mihăiești – Suplacu de Barcău

Aflată în administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Direcția Silvică Sălaj, o suprafață de pădure de 19 hectare este prevăzută pentru defrișare în vederea continuării proiectului privind construcția tronsonului de autostradă Mihăiești – Suplacu de Barcău.

Hotărârea privind aprobarea scoaterii definitive din fondul forestier național, fără compensare, de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, a terenului forestier în suprafață de 95,4697 ha, în vederea realizării obiectivului de interes național și utilitate publică „Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Secțiunea 3 B Mihăiești – Suplacu de Barcău a fost supusă aprobării astăzi în ședință de guvern.  Contactat, directorul Direcției Silvice Sălaj, inginerul Viorel Mihiș, ne-a confirmat că „pentru construirea autostrăzii, pe porțiunea Poarta Sălajului – Zimbor, se vor scoate din fondul forestier  18,73 hectare de pădure proprietate publică a statului și 29,87 hectare pădure proprietate privată care a fost expropriată”.

One Thought to “Defrișări și în Sălaj pentru tronsonul de autostradă Mihăiești – Suplacu de Barcău”

  1. Anonim

    S-a cam fasait „actiunea autostrada” de cand nu mai este Drula ministru.Puteti replanta linistiti zona defrisata.Peste cativa ani mai defrisati o data.

Leave a Comment