Supărat pe uşa WC-ului public din centru

Supărat pe uşa WC-ului public din centruÎn perioada 30 iunie – 7 iulie, poliţiştii locali au acţionat pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, păstrarea curăţeniei, identificarea persoanelor care parchează autovehiculele în alte locuri decât cele special amenajate, combaterea actelor de cerşetorie, pentru depistarea şi identificarea persoanelor care desfăşoară activităţi de comerţ stradal fără îndeplinirea formelor legale, precum şi menţinerea unui aspect civilizat al arterelor pietonale şi al pieţelor din municipiu. Au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale (două cu amendă şi zece cu avertisment).

Conform Legii 61/1991 au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale (una cu amendă şi patru cu avertisment), patru au fost aplicate unor persoane care au tulburat ordinea şi liniştea publică şi o persoană a fost sancţionată pentru că a deteriorat mobilier urban, mai precis, uşa de la toaleta de pe platoul central.

Conform H.C.L.170/2007 poliţiştii locali au sancţionat şapte persoane, respectiv, una cu amendă şi şase cu avertisment; o persoană a fost sancţionată pentru că şi-a parcat maşina în alt loc decât cele special amenajate, patru persoane au fost sancţionate pentru că au aruncat pe domeniul public resturi de tigări, ambalaje etc., o persoană a fost sancţionată pentru că a desfăşurat activităţi de comerţ stradal fără îndeplinirea formelor legale şi o persoană a fost surprinsă în timp ce executa o lucrare pe domeniul public fără a deţine autorizaţie în acest scop (amenajare parcare). Valoarea totală a amenzilor este de 240 lei.

Poliţiştii locali au răspuns la un număr de 40 sesizări ale cetăţenilor, din care 35 au fost rezolvate pe loc, iar cinci au fost transmise instituţiilor abilitate pentru competenta soluţionare.

Alte articole

Leave a Comment