Hoţi prinşi în autobuzele Transurbisului

Hoţi prinşi în autobuzele Transurbisului Tot miercuri, la Poliţia municipiului Zalău au făcut reclamaţie două femei care au relatat faptul că, în timp ce se deplasau cu mijloacele de transport în comun din municipiu, le-au fost furate mai multe bunuri din genţi, respectiv portmonee cu bani, un telefon mobil şi acte. Poliţiştii au demarat imediat investigaţiile, iar în cursul aceleiaşi zile, i-au prins şi reţinut, pentru 24 de ore, pe Brigitta G, în vârstă de 29 de ani, şi pe Marius M., în vârstă de 32 de ani, ambii din judeţul Satu Mare. Banii şi telefonul mobil furate au fost găsite la ei şi restituite femeilor păgubite, ne-a declarat purtătorul de cuvânt.

Extinzând cercetările, poliţiştii au reuşit să probeze că femeia reţinută a mai furat, în condiţii similare, în cursul lunii mai 2011, acte şi bunuri de la alte două femei care se deplasau cu autobuzele pe raza municipiului Zalău.

Analizând modul de operare în cazul acestui gen de furturi, oamenii legii au constatat că hoţii acţionează în echipă şi vizează persoanele în vârstă, abătute, neatente, cu predilecţie femei, şi profită de neatenţia lor şi de faptul că genţile sunt deschise. IPJ Sălaj recomandă tuturor persoanelor care circulă cu mijloacele de transport în comun mai multă vigilenţă şi, în caz de aglomeraţie, să ţină genţile şi sacoşele sub supraveghere, cât mai apropiate de corp.

Alte articole

Leave a Comment