Din pădurile sălăjene se fură ca-n codru!

Nu mai puţin de 11 sălăjeni sunt cercetaţi penal pentru tăiere ilegală şi furt de material lemnos. Infracţiunile au fost săvârşite în cursul lunii septembrie. Astfel, potrivit informaţiilor furnizate de biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, poliţiştii din Cuzăplac s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în urmă cu aproximativ două săptămâni, mai exact, în 11 septembrie, în jurul orei 17, Flaviu D., în vârstă de 30 ani, din Gălăşeni, a tăiat din pădurea care aparţine Primăriei Cuzăplac, un arbore specia fag, cu diametrul de 62 de centimetri, verde şi nemarcat cu ciocanul silvic, pe care l-a transportat la domiciliul său. Prejudiciul cauzat a fost în valoare de peste 800 de lei. Pe numele tânărului, poliţiştii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru tăiere ilegală şi furt de material lemnos.

Tot în luna septembrie, Gheorghe L, de 25 de ani, din localitatea Şamşud, a tăiat şi a sustras 24 de arbori, specia carpen, din pădurea Asociaţiei proprietarilor de păduri din localitate. Potrivit reprezentanţilor IPJ Sălaj, infracţiunea a fost comisă în 16 septembrie. În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru tăiere ilegală şi furt de arbori, prejudiciul urmând a fi stabilit ulterior.
Ultima infracţine silvică a fost constatată de poliţiştii sălăjeni la sfârşitul săptămânii trecute. Potrvit sursei citate, sâmbătă, 28 septembrie, în jurul orei 13, poliţiştii din Someş Odorhei au prins în flagrant nouă jibouani, cu vârste cuprinse între 13 şi 32 de ani, care tăiaseră 31 de arbori din pădurea privată, aparţinând unei societăţi comerciale. Materialul lemnos a fost încărcat în cinci căruţe, însă în momentul în care bărbaţii au fost surprinşi de poliţişti, trei dintre acestea au fost oprite şi descărcate, iar celelalte două au fost ajunse pe drum şi descărcate în curtea unei ferme. Pe numele celor nouă jibouani, respectiv Dionisie B., de 26 ani, Atila N., de 16 ani, Ciprian G., de 25 de ani, Sergiu K., 20 de ani, Virgil V., de 26 ani, Anton L., de 25 de ani, Iacob D., 32 ani, Diego D., de 16 ani şi Fernando D., în vârstă de numai 13 ani, poliţiştii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru tăiere ilegală şi furt de arbori, prejudiciul urmând să fie stabilit.

 

Alte articole

One Thought to “Din pădurile sălăjene se fură ca-n codru!”

  1. Anonim

    Diego, Fernando sunt din America Latina ?

Leave a Comment