Zălăuani, sunteţi invitaţi la spectacol!

Luna octombrie abundă în evenimente culturale organizate de către Primăria Zalău şi Casa Municipală de Cultură pentru publicul iubitor de film, teatru muzică şi cabaret.
Prima spectacol, unul muzical-coregrafic oferit de Ansamblul Artistic Profesionist Porolissum şi Ansamblul Folcloric Columna, este prilejuit de Ziua Persoanelor Vârstnice şi va avea loc marţi, de la ora 12, la Casa de Cultură a Sindicatelor, intrarea fiind liberă.
Cei mici sunt invitaţi, în 9 octombrie, de la ora 12, la piesa de teatru „Vrăjitorul din Oz”, ce va avea loc pe scena Casei Municipale de Cultură. Preţul unui bilet este de cinci lei.
În aceeaşi zi, de la ora 18, la Casa de Cultură a Sindicatelor, va fi pus în scenă spectacolul de muzică şi cabaret „La Iunion, Birjar!”. Manifestarea reprezintă un colaj de 12 schiţe ale nemuritorului I.L. Caragiale, în interpretarea actorilor Trupei „Iosif Vulcan” şi a dansatorilor Ansamblului Artistic Profesionist „Crişana” din Oradea. Spectacolul se bucură de participarea extraordinară a soliştilor Ana Maria Georgescu, Dorin Griguţă şi Marcel Mârza de la Teatrul de Revistă din Baia Mare şi magicienii Eduard şi Bianca. Un bilet la acest spectacol este 10 lei.
O altă acţiune va avea loc joi, 10 octombrie, de la orele 10 şi 12, la Casa Municipală de Cultură, când actorii Trupei de teatru Podium „MM” vor interpreta piesa în limba maghiară, pentru copii, „Regele podoabă”, o adaptare după Hans Christian Andersen. Preţul unui bilet este şase lei.
Nu vor fi neglijaţi nici cinefilii. Pentru aceştia, organizatorii au pregătit pentru 28 şi 29 octombrie, mai multe proiecţii de film, la Casa Municipală. Filmul „Străina”, o poveste a unei femei victimă a comportamentului violent al soţului, rulează luni, 28 octombrie, de la ora 17. Trei ore mai târziu, este programată comedia „Cu papa la psihiatru”, iar marţi, 29 octombrie, de la ora 17, filmul „Incendii”, iar de la ora 20, „Pielea în care trăiesc”, în regia lui Pedro Almodovar. Preţul unui bilet este opt lei.
Pe parcursul lunilor octombrie şi noiembrie, toţi cei care doresc să ia cursuri gratuite de dans o pot face la Casa Municipală de Cultură, în cadrul proiectului „Dans la toate vârstele”. Înscrierile se fac la sediul instituţiei.

Alte articole

2 Thoughts to “Zălăuani, sunteţi invitaţi la spectacol!”

  1. Anonim

    multumesc pt invitatie, dar nu o sa particip. sunt precaut in a ,,onora” cu prezenta astfel de manifestari ce trebuie sa justifice rostul sau anumite cheltuili la bilantul de sfarsit de an a vreunui ansamblu, institutie sau subinstitutie. Eveniemnte ce aduna cel mai adesea ,,auto-intitulatii ,,intelectuali” bugetari plictisiti da atata monotonie dupa o zi de ,,munca” la birou si vreun grup de elevi trimisi de cativa profesori.

  2. Anonim

    Ti-ar prinde bine Caragiale, SNOBULE!

Leave a Comment