Se desființează Direcția de Tineret și Sport Sălaj

Direcțiile de Tineret și Sport din toată țara se vor desființa, ca parte a unui proces de descentralizare a domeniului. Potrivit proiectului de lege privind stabilirea unor măsuri de descentralizare a unor competenţe în domeniile Tineret şi Sport, activitatea DJTS va trece la Consiliul Județean Sălaj.

Spre deosebire de alte ocazii când s-a făcut descentralizare, de data aceasta se transferă nu numai activitatea, ci și resursele financiare, în special, salariile care grevează cel mai mult bugetul instituțiilor.

Proiectul de lege este rezultatul unor runde de discuții între Ministerul Tineretului și Sportului și direcțiile de tineret.

Contactat Adrian Fărcaș, directorul Direcției Județene de Tineret și Sport (DTS) Sălaj ne confirmă existența proiectului de lege, însă ne declară că nu a fost informat cu privire la etapele acestui proces. “Am aflat și noi că urmează să ne desființăm, mai precis să fim preluați. Deocamdată nu știm nimic. Nici data la care va demara acest proces, nici modul în care se va face”, ne declară Adrian Fărcaș.

Ce ne poate spune însă reprezentantul DJTS Sălaj este că motivul desființării direcțiilor constă în lipsa fondurilor necesare administrării patrimoniului pe care acestea îl dețin. „Ministerul Tineretului şi Sportului este subfinanțat anual, astfel că nu avem capacitatea financiară să administrăm patrimoniul pe care îl deţinem. Dacă aruncăm o privire la Tabăra de la Tusa, înțelegem de ce am ajuns aici. De altfel, majoritatea obiectivelor pe care direcțiile de tineret și sport le au în patrimoniu – tabere, săli de sport, stadioane etc. – sunt în paragină ori în diverse stadii de degradare”, ne mărturisește Adrian Fărcaș. În opinia sa, descentralizarea ar putea rezolva situaţia după ce patrimoniul va fi transferat la autorităţile județului, motiv pentru care trecerea DJTS în subordinea Consiliului Județean Sălaj ar fi un lucru mai mult decât necesar.

Alte articole

8 Thoughts to “Se desființează Direcția de Tineret și Sport Sălaj”

 1. “Am aflat și noi că urmează să ne desființăm, mai precis să fim preluați. Deocamdată nu știm nimic. ...

  esti varza !!! ce fel de directo esti daca nu sti ca o sa fi desfintat ?!?1
  te-a pus partidul dejaba acolo !

 2. Anonim

  e bine ca cel putin acum se da bine pe langa Tibi. Il pupa si-n fund, numa sa-l pastreze in functie.
  dar nu se intreaba de unde o sa aiba CJ Salaj mai muklti bani decat Ministerul?

 3. Anonim

  Dar DIRECTIA DE CULTURA cand se desfiinteaza ? Si acolo se iau salarii mari pe nemunca ! Directoarea de acolo se lipeste de toate activitatile organizate de altii ,sa fie remarcata .In rest este zero.

 4. anonim

  se desfiinteaza si mediul? si inspectoratul scolar?

 5. aelfr

  se desfiinteaza si CSM Zalau care va trece la Primaria Zalau, odata cu sportul si cultura.

 6. foame

  Si uite asa ,de foame,adica din lipsa de bani se v-a porni o oaresce descentralizare si pasarea unor astfel de institutii fantoma la bugetele locale,nu ca desfiintindu-se ar fi fost o mare tragedie,dar sinecurile trebuie pastrate !

 7. Anonim

  Pe cand se desfiinteaza si complet inutila si ineficienta Directie de Cultura????

 8. Anonim

  Asta nici nu trebuia sa existe,cati bani au muls astia belind pl a degeaba.

Leave a Comment