Scandalagii trimişi în judecată

Opt persoane au fost trimise în judecată de către procurorii jibouani, după ce au fost implicaţi într-un scandal petrecut în noaptea de 14/15 decembrie 2013, în localitatea sălăjeană Hida.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, inculpaţii Alexandru Gabriel Păcurar, Marius Cristian Cozma, Mihai Cornel Lung, Cosmin Tămăşan, Alin Dinu Rus şi Dan Vasile Spătar s-au luat la bătaie cu Lucian Vasile Vartolomei şi Andrei Călin Rus. Scandalul a izbucnit în holul clubului Babylon din Hida şi a continuat pe trotuarul din faţa clubului, precum şi pe partea carosabilă. Conflictul fizic a fost unul violent, susţin anchetatorii, Lucian Vasile Vartolomei alegându-se cu un traumatism pentru a cărui vindecare a fost nevoie de circa 45 de zile de îngrijiri medicale.

Anchetatorii mai susţin că în 15 decembrie, în jurul orei 3.00, Vartolomei şi prietenul său, Andrei Călin Rus, prin folosirea a două obiecte contondente au distrus contoarele electrice şi geanurile uşilor de acces al societăţii Novo Bliss SRL. Cercetările au scos la iveală că în vara aceluiaşi an, cei doi, înarmaţi cu un pistol şi bâtă de baseball, au încercat să pătrundă în incinta clubului din Hida, acolo unde se aflau câteva persoane cu care aveau ceva de împărţit. Lovindu-se de împotrivirea agenţilor de pază, scandalagiii au folosit pistolul, trăgând în direcţia celor care le blocau calea.

Astfel, Cozma, Lung, Tămăşan, Andrei Rus şi Spătar vor da socoteală în faţa judecătorilor pentru săvârşirea infracţiunilor de tulburare a liniştii şi ordinii publice, loviri sau alte violenţe şi distrugere, în timp ce în cazul prietenului lor, Păcurar, celor trei acuzaţii li se adaugă şi cea de conducere a unui vehicul fără permis şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Acesta din urmă, în dimineaţa zilei de 2 mai 2014, în jurul orei 8.00, a condus autoturismul cu numărul de înmatriculare SJ-85-DIO, pe strada Sfatului din Hida, fără a avea permis. Mai mult, la solicitarea organelor de poliţie, el a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest şi îi fie recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ceea ce-i priveşte pe Vartolomei şi Andrei Rus, aceştia sunt trimişi în judecată pentru tulburare a ordinii şi liniştii publice şi distrugere.

Leave a Comment