Sălăjenii nu se înghesuie să-şi aleagă preşedintele

Prima raportare oficială de la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Sălaj, de la ora 11,30, arată faptul că 5,44 la sută din sălăjeni cu drept de vot s-au prezentat la urne astăzi, 2 noiembrie 2014, până la ora 10, pentru a-şi alege preşedintele. După cum a explicat Patriţiu Dărăban, preşedintele BEJ Sălaj, până la ora precizată, numărul votanţilor din judeţ a fost de 10.780 de persoane. În mediul rural prezenţa la vot a fost de 6 la sută, în timp ce în mediul urban sălăjenii s-au prezentat la vot în proporţie de 4,71 la sută. Numărul sălăjenilor cu drept de vot înscrişi pe listele electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie 2014 este de 200.238 de persoane.
Statistica privind prezenţa la vot la nivel naţional arată faptul că, până la ora 10, 6,55 la sută dintre românii cu drept de vot s-au prezentat la urne, mai exact un număr de 1.196.820 de persoane.
La nivel naţional, în ceea ce priveşte prezenţa la vot, judeţul Sălaj ocupă poziţia 36. Cea mai mare prezenţa la vot s-a înregistrat în judeţele Teleorman şi Olt, iar cea mai slabă prezenţă – în Maramureş -4,7 la sută.

 ACL  – prima sesizare la BEJ

Potrivit preşedintelui BEJ Sălaj, Patriţiu Dărăban, astăzi, 2 noiembrie 2014, Alianţa Creştin Liberală (ACL) a sesizat faptul că într-o secţie de votare din localitatea Marin, comuna Crasna, sunt afişate bannere electorale ale Partidului Social Democrat (PSD) în incinta secţiei. Reprezentanţii alianţei au cerut înlăturarea acestora, sesizarea urmând să fie soluţionată.
Sălăjenii sunt aşteptaţi în continuare la vot, secţiile fiind deschise până la ora 21. Pot vota doar cetăţenii cu drept de vot, cu vârste peste 18 ani, în baza actului de identitate valabil.

Alte articole

One Thought to “Sălăjenii nu se înghesuie să-şi aleagă preşedintele”

Leave a Comment