S-a deschis „Sălaj Shop” – un magazin cu obiecte artizanale specifice judeţului

Turiştii care vizitează Zalăul, dar şi iubitorii de artă din întreg judeţul, care intenţionează să achiziţioneze suveniruri specifice meleagurilor sălăjene au la îndemână, începând de mâine 2 septembrie, magazinul „Sălaj Shop”. Aici, cei interesaţi vor putea achiziţiona şi admira peste 50 de modele de produse suvenir, produse artizanale sau replici în miniatură a unor obiective turistice din Sălaj.

Graţie unui proiect demarat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I) Sălaj Plus, începând din această toamnă, la Zalău, s-a deschis magazinul „Sălaj Shop”. Deschiderea oficială a avut loc astăzi,1 septembrie, în prezenţa reprezentanţilor agenţiilor de turism, ai autorităţilor şi instituţiilor publice şi a celor de cultură, dar şi a companiilor din judeţul Sălaj. Magazinul „Sălaj Shop” este situat în incinta clădirii Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, din Piaţa 1 Decembrie 1918, nr.11, camera 6, programul de funcţionare fiind zilnic de luni până vineri, în intervalul orar 8-16.
Potrivit reprezentanţilor A.D.I Sălaj Plus, iniţiativa reprezintă un proiect în derulare, momentul de deschidere al magazinului fiind o primă etapă de implementare. La magazinul „Sălaj Shop” sunt expuse la vânzare, în prezent, aproximativ 50 de modele de produse suvenir realizate prin tehnici mesteşugăreşti, produse artizanale de diferite mărimi, dar şi replici în miniatură ale unor obiective turistice din judeţul Sălaj. În etapele ulterioare de implementare ale proiectului reprezentanţii A.D.I Sălaj Plus îşi propun diversificarea ofertei de produse, în magazinul nou deschis: de la cataloage de promovare, hărţi turistice şi tematice, pânã la alte tipologii de produse suvenir reprezentative.

Produse realizate de meşteri populari sălăjeni

Pentru realizarea acestor produse aflate la vânzare, în magazinul „Sălaj Shop”, au fost cooptaţi meşteri populari sãlãjeni, produsele aparþinând unor tipologii diverse ca: ţesături şi cusãtorie tradiţională, sculpturã şi crestãturi în lemn, împletituri din nuiele, clopărit şi replici istorice. Tot la magazinul „Sălaj Shop” publicul, potenţiali cumpărători, va putea achiziţiona de la semne de carte cu motive tradiţionale locale, până la miniaturi sculptate în lemn ale porţilor sălăjene de la Fildu, replici în miniatură ale statuetelor descoperite în Complexul Arheologic „Porolissum”, murune, dar şi alte obiecte.
Preţurile produselor aflate la vânzare pornesc de la 4 lei şi pot ajunge la maxim 250 de lei bucata, iar cei interesaţi trebuie să ştie că oferta poate fi vizualizată şi virtual prin accesarea paginii electronice www.salajplus.ro/salajshop, într-un catalog de prezentare, atât în limba română cât şi în limba engleză. „Sãlaj Shop” se adresează prin oferta sa potenþialilor turişti, companiilor şi actorilor sociali ai judeţului, precum şi publicului larg interesat.
„Sãlaj Shop” este o iniţiativã a A.D.I. Sălaj Plus, realizatã cu sprijinul membrilor asociaţi – Judeţul Sălaj, prin Consiliul Judeţean, comunele Bălan, Crasna şi Mirşid, precum şi al companiei Tenaris Silcotub.

Alte articole

Leave a Comment