Record de infracţiuni în trafic

Nu mai puţin de opt dosare penale au întocmit poliţiştii rutieri sălăjeni conducătorilor auto identificaţi, la finele săptămânii trecute, încălcând regimul circulaţiei pe drumurile publice din judeţ. În timp ce unii dintre şoferi au fost prinşi beţi la volan, alţii nici măcar nu aveau permis de conducere sau au fost găsiţi şofând la volanul unor autoturisme cu numere expirate.
Potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj, în data de 9 noiembrie, poliţiştii rutieri şimleuani s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în ziua precedentă, Alexandru K., de 21 de ani, din oraş, a condus un autoturism pe drumurile publice, fără a avea permis de conducere. În aceeaşi zi, în jurul orei 8, poliţiştii din Surduc l-au identificat în trafic, pe DN 1H, între localităţile Surduc şi Tihău, pe Grigore R., de 46 de ani, din Şimişna, în timp ce conducea o autoutilitară cu număr de înmatriculare provizoriu a cărei autorizaţie de circulaţie expirase în data de 24 octombrie anul curent. Tot în data de 9 noiembrie, la ora 3.35, poliţiştii rutieri din Zalău l-au oprit în trafic, pe strada Simion Bărnuţiu din municipiu, pe Vlad D., de 22 de ani, care se urcase la volanul unui autoturism deşi avea o concentraţie alcoolică de 0,62 de miligrame per litru de alcool pur în aerul expirat.
Alţi patru conducători auto au fost traşi pe dreapta în cursul zilei de sâmbătă de către oamenii legii. Unul dintre aceştia este Marius P., de 27 de ani, din municipiu, care a conducea un autoturism pe strada Cetinei din oraş, fără a avea permis de conducere. Şimleuanul Adrian C., în vârstă de 25 de ani, a fost identificat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe strada Mihail Sadoveanu, având o concentraţie de 0,46 miligrame per litru de alcool pur în aerul expirat. Un alt treilea şofer este Gheorghe L., 45 ani, din Cig, judeţul Satu Mare, care a fost prins conducând o maşină pe bulevardul Mihai Viteazul, din municipiu, deşi dreptul de a conduce îi fusese suspendat şi permisul reţinut. În aceeaşi zi, poliţiştii jibouani l-au oprit în trafic pe Călin T., de 36 de ani, din Jibou, care conducea autoturismul proprietate personală pe strada Gheorghe Doja, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 0,70 miligrame per litru de alcool pur în aerul expirat.
Ultimul dintre cei opt şoferi cercetaţi penal a întrunit toate infracţiunile mai sus menţionate. Florin M., de 22 de ani, din Valcău de Jos, a fost identificat în noaptea de duminică spre luni de către oamenii legii în timp ce conducea pe strada Partizanilor din Şimleu Silvaniei o motocicletă neînmatriculată şi fără a poseda permis de conducere valabil pentru nicio categorie. Mai mult, testat în vederea stabilirii alcoolemiei, aparatul a indicat o concentraţie alcoolică de 0,97 miligrame per litru de alcool pur în aerul expirat.
În funcţie de fapta săvârşită, poliţiştii au întocmit pe numele conducătorilor auto actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană cu o alcoolemie peste limita legală, pentru conducerea autoturismului de către o persoană fără permis de conducere sau cu actul expirat, precum şi pentru conducere a unui autovehicul având numerele de înmatriculare expirat.

Alte articole

Leave a Comment