Beţivii şi bătăuşii au umplut Urgenţa în week-end

 

Peste 250 de persoane au avut nevoie de îngrijirile medicilor din Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, în week-end, se arată într-un comunicat de presă remis, luni, de unitatea medicală respectivă.

Ca frecvenţă a diagnosticelor, fracturile, entorsele şi contuziile se situează în topul urgenţelor, 59 persoane fiind depistate cu asemenea probleme de către medicii din UPU. Finalul de săptămână nu a fost liniştit nici pentru cei 13 sălăjeni care au avut nevoie de ajutorul medicilor din cauza hipertensiunii arteriale, în acelaşi interval de timp fiind înregistraţi şi cinci pacienţi răniţi în încăierări.

De asemenea, alţi şapte pacienţi au avut nevoie de îngrijirile personalului medical din Urgenţă după ce au consumat băuturi alcoolice peste măsură, numărul acestor cazuri menţinându-se constant în ultimele trei week-enduri.

Tot la finalul săptămânii trecute la Urgenţă au ajuns pe mâinile medicilor din UPU 12 persoane care suferă de afecţiuni ale sistemului digestiv, cazuri diagnosticate ca fiind enterocolite, gastroduodenite şi gastrite. De precizat că numărul acestor pacienţi a fost cu zece mai mic decât ce au indicat statisticile pentru finalul de săptămână anterior.

Cu colică abdominală şi biliară au fost depistaţi zece pacienţi, în timp ce 14 gravide au avut nevoie de ajutorul medicilor pentru a aduce pe lume bebeluşi.

Potrivit sursei citate, din totalul de 254 de cazuri, 77 au însemnat cazuri de urgenţe reale, iar pentru 69 de persoane medicii au dispus internarea.

 

Alte articole

Leave a Comment