Rechizitoriul primarului comunei Cizer, acuzat de corupţie, întors la procurori

 

Judecătoria Şimleu Silvaniei, pe al cărui rol se află procesul primarului comunei Cizer, Liviu Nicolae Fărcaş, acuzat de abuz în serviciu, a constatat neregularitatea rechizitoriului emis de procurorii sălăjeni. Potrivit judecătorului Liliana Santavan, a fost identificat un aspect în dosar ce nu este conform Codului Penal. „Am sesizat Parchetul despre greşeala constatată. În cazul în care aceasta nu va fi remediată dosarul va fi restituit procurorilor”, a explicat reprezentantul instanţei şimleuane.
Şeful administraţiei locale din Cizer a fost trimis în judecată pentru trei capete de acuzare. Acesta este acuzat de conflict de interese, efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ în incompatibilitate cu funcţia deţinută şi de abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie. În acelaşi dosar, este acuzat şi viceprimarul comunei, Ioan Pătcaş, de complicitate la abuz în serviciu.
După cum au explicat reprezentanţii Judecătoriei Şimleu, Nicolae Fărcaş este acuzat că, în calitate de ordonator principal de credite, a dispus plata a 2.970 de lei către o entitate reprezentată de către fiica sa. De asemenea, a dispus plata sumei de 15.951 de lei către o societate în cadrul căreia avea specimen de semnătură şi a efectuat operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, viramente şi ridicări de numerar din contul respectivei firme, incompatibile cu funcţia deţinută. În plus, susţine sursa citată, a dispus plata a 60.700 de lei către o societate comercială, în baza unei facturi pentru lucrări de deszăpezire, care nu au fost realizate în realitate.
„Aceste fapte întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor de conflict de interse – două acţiuni, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia deţinută şi abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie”, a precizat sursa citată.
În acelaşi dosar sunt trimişi în judecată alţi şase inculpaţi, patru dintre ei – printre care şi viceprimarul comunei, Ioan Pătcaş, pentru complicitate la abuz în serviciu şi fals intelectual, unul, pentru mărturie mincinoasă şi un altul, pentru complicitate la abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie. Este vorba despre cei patru membri din comisia de recepţie a lucrărilor de deszăpezire, care au intrat în vizorul anchetatorilor după ce au întocmit în fals nota de recepţie, prin care au atestat că lucrările de întreţinere pe timp de iarnă a drumurilor s-ar fi realizat. Documentul respectiv era, de altfel, obligatoriu pentru ca Primăria să poată efectua plata presupuselor lucrări.
Şi administratorul firmei respective a fost trimis în judecată de către procurori, pentru că a solicitat fără drept decontarea celor 60.700 de lei. În consecinţă, el este învinuit de complicitate la abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie. Cel de-al şaptelea inculpat din acest dosar va fi judecat pentru declaraţii mincinoase.
Potrivit reprezentanţilor instanţei de sub Măgura, trei părţi au fost vătămate prin faptele inculpaţilor: Consiliul Judeţean Sălaj, Consiliul Local Cizer şi comuna Cizer.

3 Thoughts to “Rechizitoriul primarului comunei Cizer, acuzat de corupţie, întors la procurori”

  1. GAZETAR DE SĂLAJ

    Iar dezinformați cititorii. Este vorba de un alt dosar, nicidecum despre cel la care faceți referire. Înainte de a scrie, nu ar fi rău să … vă documentați.

  2. un cititor fidel

    intrebare?
    de ce nu comunicati si numele celor care il sustin pe coruptul de primar?
    in aceasta comuna toata clica implicata face ceea ce dicteaza incultul de primar.
    cititi va rog saitul primariei in care d_l Farcas Liviu declara ca ,cunoaste bine doua limbi straine :poate limba porcului si a boului:
    judecatorul are de lucru privind marele om neom

  3. catre cititorul fidel

    precizati va rog, cate clase are viceprimarul? cum a fugit in Germania fraudolos? daca stie sa redacteze o cere? ce a facut pentru comuna in calitatea pe care o are?
    asa conducere asa comuna,
    daca sunteti curiosi veti constata ca toata ziua primarul,viceprimarul (care actualmente sunt in total dezacord)consilierul primarului stau in fata primariei sau a firmei primarului urmarind cine unde merge sa cumpere alimente ,cei cu ajutor social nu au voie sa cumpere decat de la firma primarului.
    ma mir cum judecatorul intoarce un caz evident.
    mare intrebare/d-na judecator!!!!!!!!!!!

Leave a Comment