Raed Arafat, supărat pe cei care ignoră pericolul Covid-19: “Medicii vor decide cine trăiește și cine nu”

Secretarul de stat în MAI și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, s-a declarat îngrijorat de faptul că românii au început să ignore măsurile de precauție, absolut necesare în pandemia de coronavirus pe care o traversăm. Nemulțumit de faptul că sunt tot mai mulți care nici măcar nu cred în existența noului coronavirus, Raed Arafat a avertizat că situația s-ar putea agrava în perioada  următoare. “Aceste cazuri există, cine nu crede, să caute pe cei care s-au externat și care erau simptomatici. Să spună ei cum s-au simțit când erau în spital. Am văzut în ultima perioadă, unele televiziuni au arătat interviuri cu oameni care au zis clar: n-am crezut și uite că am ajuns și intubat. Atât de greu vorbeau, respirau greu. Asta nu se înțelege, nu e o gripă obișnuită. Acolo treci prin ea, te vindeci, ai plecat, majoritatea trec prin gripă foarte simplu. Aici vedem că la majoritatea lasă sechele, lasă sechele pulmonare serioase. (…) Chiar dacă pare dur ce zic acum, la un moment dat, dacă nimeni nu vrea să creadă și nimeni nu vrea să asculte ne rămâne o singură soluție: îi așteptăm la spital! Primul venit, primul servit! Stăm și așteptăm și să nu uite lumea că vom ajunge la situația, nu eu, ci medicii, cum s-a întâmplat în alte țări, să decidă cine rămâne în viață și cine nu. Sună cinic, dar aceasta este realitatea”, a spus Raed Arafat.

Foto: Raed Arafat în vizită la Zalău, aprilie 2019 © Magazin Sălăjean

One Thought to “Raed Arafat, supărat pe cei care ignoră pericolul Covid-19: “Medicii vor decide cine trăiește și cine nu””

  1. Plicul cel sfânt

    Sirianu ăsta se crede mare sculă pe basculă, în realitate, nu medicii vor decide cine va trăi sau nu. În capitalism decide plicul, cât e de gros. Oricum, noi ne că..căm pe vacanța mare + autori ! !

Leave a Comment