Prinși cu alcool „la bord”

Trei conducători auto vor răspunde în faţa legii după ce s-au urcat la volan fără a ţine cont că au consumat băuturi alcoolice.
Unul dintre ei, un sălăjean în vârstă de 48 de ani, a fost oprit în trafic joi, 23 februarie, în jurul orei 23.30, de către poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Sărmăşag, la testarea cu alcooltestul evidenţiindu-se o alcoolemie de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Câteva minute mai târziu, alt conducător auto, de 40 de ani, a fost depistat de polițiști cu alcoolemie de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În ambele cazuri, oamenii legii au întocmit dosare penale pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o alcoolemie peste limita legală, ne-au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.
Potrivit sursei citate, în noaptea de 25 spre 26 februarie, poliţiştii zălăuani au identificat pe DN 1H, un bărbat de 31 de ani, care conducea autoturismul cu o alcoolemie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, şoferul a refuzat şi prelevarea de mostre biologice.
În cauză, oamenii legii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de refuz de la prelevarea de mostre biologice.

Leave a Comment