Prinşi cu 800 de litri de băuturi alcoolice, fără acte

Prinşi cu 800 de litri de băuturi alcoolice, fără acte

Doi bărbaţi din judeţul Cluj au fost identificaţi în trafic, vineri seara, de către comisarii Gărzii Financiare Secţia Sălaj, transportând prin localitatea Ileanda nu mai puţin de 800 de litri băuturi alcoolice spirtoase din fructe, fără documente legale de provenienţă sau însoţire a mărfii. Băutura era transportată cu două autoturisme înmatriculate în judeţul Cluj.

Comisarul şef secţie, Petru Pop, a declarat că respectivii au fost prinşi în timpul controalele operative şi inopinate desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor din localitatea Ileanda. În timpul controalelor desfăşurate pe raza comunei Ileanda, comisarii au depistat doi bărbaţi, B.H. şi O.A., ambii din Gherla, judeţul Cluj, transportând cu două autoturisme 800 de litri de băuturi alcoolice spirtoase din fructe (sau intermediare), fără documente legale de provenienţă sau însoţire a mărfii. Băutura era transportată în recipiente de plastic de zece litri, cu două autoturisme înmatriculate în judeţul Cluj. Din declaraţiile numitului B.H. ar rezulta că băutura provine de la o persoană necunoscută din judeţul Maramureş, fiind achiziţionată contra sumei de 1.000 de lei, a declarat Petru Pop.

Potrivit sursei menţionate, au fost încălcate dispoziţiile art.296 (pct.1, lit.l) din Codul fiscal, conform cărora fapta de deţinere şi comercializare pe teritoriul României a unor cantităţi de băuturi spirtoase, care depăsesc 200/300 de litri de băuturi spirtoase sau intermediare nemarcate sau marcate necorespunzător, constituie infracţiune şi se sancţionează conform legii. Prin urmare, întreaga cantitate de băuturi alcoolice spirtoase a fost indisponibilizată până la clarificarea provenienţei acesteia şi plata accizelor aferente, în funcţie de concentraţia alcoolică ce va fi stabilită prin prelevarea de probe, a afirmat comisarul şef Pop, adăugând că după stabilirea cuantumului prejudiciului adus bugetului de stat prin neplata accizelor, vor fi sesizate organele de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.

Două tone de fân, mistuite de foc

Două tone de fân din gospodăria unui localnic din Treznea au ars, în seara zilei de vineri, pompierii militari fiind solicitaţi să stingă flăcările. Din primele cercetări, focul a fost pus intenţionat de către o persoană necunoscută.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj, lt. Lucian Jacodi, a declarat că gospodarul a fost cel care a solicitat intervenţia pompierilor. Detaşamentul de Pompieri Zalău a intervenit vineri seara, în jurul orei 22, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la căpiţa de fân din gospodăria unui locuitor din Treznea. Cauza probabilă a incendiului a fost folosirea intenţionată a unor surse de aprindere (chibrite) de către o persoană necunoscută, a declarat purtătorul de cuvânt.

Potrivit acestuia, au ars aproximativ două tone de plante furajere.

Leave a Comment