Primul termen al procesului lui Welther se judecă în iulie

Procurorii sălăjeni l-au trimis în judecată pe Alexandru Welther, zălăuanul care a provocat un accident de circulaţie la Crasna, în care un tânăr şi-a pierdut viaţa. Primul termen al procesului va avea loc în 24 iulie, la Judecătoria Şimleu Silvaniei.

Welther va fi judecat sub acuzaţiile de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului, refuzul de a se supune recoltării probelor biologice şi conducerea unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat.

Potrivit informaţiilor furnizate de către preşedintele instanţei, Simona Chichişan, părinţii victimei s-au constituit ca parte civilă, urmând ca la primul termen al procesului să comunice valoarea pretenţiilor financiare. Tot ca parte civilă s-au constituit şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, care solicită plata a 172 de lei şi dobânda aferentă, dar şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean Sălaj, ale cărui pretenţii se ridică la 460 de lei plus dobândă.

Dacă va fi găsit vinovat de ucidere din culpă, Alexandru Welther riscă să stea după gratii între unu şi cinci ani. Instanţa poate dispune, însă, o condamnare mai mare, dacă va acorda un spor de pedeapsă pentru celelalte infracţiuni de care zălăuanul este acuzat.

Alte articole

One Thought to “Primul termen al procesului lui Welther se judecă în iulie”

  1. Sophie88

    DACA va fi gasit vinovat??? WTF???????????

Leave a Comment