Prim-procurorul Crin Bologa: „Modificările legilor justiţiei ne vor împiedica să ne facem datoria”

Modificările preconizate pentru Legile Justiţiei îi vor împiedica pe procurori să îşi facă datoria, consideră Crin Bologa, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. Acesta a declarat zilele trecute că demersurile în cauză sunt resimţite ca o agresiune: „Am avut mari tulburări în anul 2017, probabil în anul 2018 vom avea şi mai mari. Noi o simţim ca o agresiune asupra posibilităţii procurorilor de a-şi face datoria, de a-şi respecta jurământul depus la învestirea în funcţie şi ne este frică de faptul că modificările legislative care se preconizează şi care s-au încercat a fi făcute o să ne priveze de posibilitatea de a ne face datoria. Datoria noastră este a afla adevărul, astfel încât să respectăm drepturile şi libertăţile cetăţenilor, ale celor cinstiţi, şi ale inculpaţilor. Nu ne-a fost uşor în 2017, probabil în 2018 ne va fi tot aşa. Să vedem ce va urma”.

Potrivit spuselor sale, o mare parte dintre articolele legii de organizare judiciară au fost declarate neconstituţionale. „Faptul că altele n-au fost declarate neconstituţionale înseamnă că pot fi constituţionale, dar nu ştiu dacă sunt utile sau sunt un sprijin sau în regres în instrumentarea dosarelor”, a punctat Crin Bologa, adăugând că procurorii şi-au exprimat părerile pe marginea subiectului în cadrul adunărilor generale şi au transmis poziţia lor către Consiliul Superior al Magistraturii.

Pentru a trage un semnal de alarmă asupra problemelor pe care pe implică modificările legilor justiţiei, în 18 decembrie 2017, magistraţii sălăjeni au organizat un protest pe scările Tribunalului Sălaj. „Modificările produse la Codul Penal şi Codul de procedură penală vor afecta întreaga societate. Noi vom fi neputincioşi, iar victime vor fi cetăţenii. Dacă nu mai poţi prinde violatori, criminali şi tâlhari, pentru ce ne-am mai făcut procurori? Protestăm pentru siguranţa omului, pentru că aşa ceva – să dezincriminezi fapte, să nu poţi administra poze – nu s-a întâmplat nicăieri în lume”, afirma atunci prim-procurorul Bologa.

Alte articole

2 Thoughts to “Prim-procurorul Crin Bologa: „Modificările legilor justiţiei ne vor împiedica să ne facem datoria””

 1. Anonim

  Da despre probe măsluite, a la DNA Ploieşti, nimic, nimic. Sperăm că nu e cazul !

 2. Anonim

  ciudat este ca toti infractorii se apara la televiziunile lator infractori !!!
  nu stiu ce probe sunt, dar cinstiti nu sunt acea familie Cosma. Cum se face ca un functionar al statului face avere de milioane si zeci de milioane de euro, doar din salar !!!
  restul e doar poveste !
  puscarie si confiscarea averii totale ! sa le fie invatatura de minte sa nu mai fure

Leave a Comment