Angajații din MAI și MApN primesc cea mai bună veste din acest an

Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne (Poliția, Jandarmeria și ISU) şi Ministerului Apărării Naționale vor pleca anul acesta în concedii pe banii lor, urmând ca la întoarcere să deconteze cheltuielile în limita a 1.450 lei, atât cât reprezintă valoarea unui voucher de vacanţă. Reprezentanţii celor două ministere au invocat, în discuțiile purtate de-a lungul timpului, regulile de protecţie a datelor cu caracter personal şi a celor instituţionale, ca motiv pentru care poliţiştii şi militarii nu vor primi tichete tipărite, așa cum primesc ceilalți bugetari.

 Vestea bună pentru angajaţii sălăjeni ai Ministerului Afacerilor Interne şi ai Ministerului Apărării Naţionale este aceea că, începând din acest an, vor pleca liniștiți în vacanța promisă inițial de Guvern prin tichetele de vacanță, din acest an fiind însă schimbată doar procedura de “finanțare” a vacanței, din partea statului.

Soarta tichetelor de vacanţă a fost hotărâtă în cele din urmă, după mai mult de doi ani de controverse, așteptări, renunțări și reveniri asupra legii. S-a decis așadar ca toţi poliţiştii, jandarmii şi pompierii, dar şi militarii încadrați în MApN să poată pleca în concediu, anul acesta, pe banii promişi de Guvern. Dacă ceilalţi bugetari au primit sau vor primi vouchere tipărite în cuantum de 1.450 lei, la personalul MAI şi MApN e diferită procedura. Aceştia din urmă trebuie să strângă toate bonurile fiscale primite în concediu, urmând ca la încheierea vacanței să se prezinte cu ele la serviciul financiar din cadrul instituției pentru a deconta respectivele bonuri și a primi banii înapoi, în limita a 1.450 lei.

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a făcut o declaraţie de presă în care a prezentat câteva aspecte referitoare la plata cheltuielilor de vacanță ale angajaților din sistem. “Având în vedere regulile de protecţie a datelor cu caracter personal şi a celor instituţionale cu privire la personalul din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională este necesară o adaptare a legislaţiei. În acest sens, este promovată o propunere legislativă în Senat, astfel încât pentru acest personal se va acorda contravaloarea voucherului de vacanţă de 1.450 lei, ca decontare a cheltuielilor efectuate pentru concediile de odihnă în reţeaua naţională de turism”, a declarat Carmen Dan.

 Reamintim faptul că, pentru a beneficia de această decontare, vacanțele trebuie să se desfășoare exclusiv pe teritoriul României.

 

 

 

Alte articole

4 Thoughts to “Angajații din MAI și MApN primesc cea mai bună veste din acest an”

 1. Anonim

  Jegul asta de stat roman daca tot da ceva de ce nu da la toata lumea/.Acest ajutor ar trebui acordt si celor care lucreaza la privat.Bag poola .

 2. Tot la aia cu salarii marite aproape lunar le dati facilitati!

  Din politica ciocoiasca a PSD-ului (ia de la saraci si da la bogati, un fel de anti-haiducie).

 3. Anonim

  Ce bîiguie Carmen „Decît” Dan despre protecția datelor cu caracter personal, că pe toți îi cheamă „cu nume și pronume” Garcea!

 4. Anonim

  Domnii Garcea să fie atenți la microfoanele din prize. Să bage furculița ca să verifice!

Leave a Comment