Prejudiciu de aproape 500.000 de lei din evaziune cu fier vechi

Două persoane vor da socoteală în faţa judecătorilor Tribunalului Sălaj, fiind acuzate de evaziune fiscală. Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii instanţei sălăjene, unde cauza se află în procedura de cameră preliminară, în perioada 2008-2012, inculpatul C.G., în calitate de administrator de fapt al unei societăţi profilate pe primirea şi valorificarea deşeurilor metalice, în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a dispus înregistrarea în contabilitatea firmei a unor cheltuieli nereale privind achiziţionarea unei cantităţi impresionante de deşeuri metalice de la persoane de consiţie modestă, care predau ocazional şi în cantităţi reduse, astfel de deşeuri. În total, susţine sursa citată, au fost săvârşite 1.714 de acte materiale ce se circumscriu elementului material al infracţiunii, prejudiciul estimat depăşind 480.000 de lei.
În acelaşi dosar este trimisă în judecată şi inculpata C.M.L., care, în perioada ianuarie 2008-decembrie 2012, l-a ajutat pe inculpatul C.G. la comiterea infracţiunii de mai sus, prin completarea şi semnarea a 1.677 de adeverinţe de primire şi de plată ce nu aveau la bază operaţiuni reale. Prin aceste acţiuni s-a urmărit diminuarea sumelor datorate bugetului de stat cu titlu de impozit pe profit.
„Pe parcursul procesului penal până la definitivarea cauzei, orice persoană se bucură de prezumţia de nevinovăţie”, precizează oficialii Tribunalului Sălaj.

Leave a Comment