Povești cu suflet și degustare de vinuri

„Vinul e o poezie îmbuteliată”, spunea Robert Stevenson, scriitorul scoțian ce a colindat lumea în lung și-n lat. Tot ca o poezie a fost evenimentul „Vin în Vie – via Silvania” de duminică de la Lompirt, organizat de Podgoria Silvania și Curtea Artiștilor. Vinul, muzica și cultura și-au dat întâlnire la prima ediție a acestui festival ce se vrea permanentizat. Evenimentul  a adunat sub umbrela sa gustul autentic și atmosfera sălăjeană oferite de vinurile unice și de arta de calitate – Flavius Lucăcel, Proiectul Corbu.

“Povești cu suflet și degustare de vinuri” a fost mesajul prin care organizatorii au invitat oaspeții să descopere vinurile Silvania, o adevărată legendă vie, vizitatorii având ocazia să deguste șampanie și vinuri produse la Șimleu Silvaniei, unele premiate pe plan internațional. Pe lângă degustările de vinuri, invitații s-au putut bucura de o varietate de preparate culinare tradiționale gătite de maestrul bucătar Mircea Groza.

În lumea vinului, principala sursă de bucurie este descoperirea permanentă, iar această descoperire este și ținta constantă a selecției de vinuri Silvania. A fost ocazia perfectă pentru a descoperi gusturi, atitudini și tendințe, sperând că va fi piatra de temelie pentru o nouă tradiție în rândul evenimentelor oenologice din România. Vin, gastronomie, fotografie, pictură și muzică. Într-un cuvant: frumusețe!

M. S.

3 Thoughts to “Povești cu suflet și degustare de vinuri”

  1. […] „Vinul e o poezie îmbuteliată”, spunea Robert Stevenson, scriitorul scoțian ce a colindat lumea în lung și-n lat. Tot ca o poezie a fost evenimentul „Vin in Vie – via Silvania” de duminică de la Lompirt, organizat de Podgoria Silvania și Curtea Artiștilor. Vinul, muzica și cultura și-au dat întâlnire la prima ediție a acestui festival ce se vrea permanentizat. Evenimentul  a adunat sub umbrela sa gustul autentic și atmosfera sălăjeană oferite de vinurile unice și de arta de calitate – Flavius Lucăcel, Proiectul Corbu. “Povești cu suflet și degustare… Citeste mai mult […]

  2. […] „Vinul e o poezie îmbuteliată”, spunea Robert Stevenson, scriitorul scoțian ce a colindat lumea în lung și-n lat. Tot ca o poezie a fost evenimentul „Vin in Vie – via Silvania” de duminică de la Lompirt, organizat de Podgoria Silvania și Curtea Artiștilor. Vinul, muzica și cultura și-au dat întâlnire la prima ediție a acestui festival ce se vrea permanentizat. Evenimentul  a adunat sub umbrela sa gustul autentic și atmosfera sălăjeană oferite de vinurile unice și de arta de calitate – Flavius Lucăcel,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment