Poştaşii din Zalău au întrerupt lucrul în semn de protest

Aproximativ 30 de lucrători ai Oficiului Poştal de Distribuţie din Gara Zalău au oprit lucrul joi dimineaţă, între orele 8 şi 9, în semn de protest faţă de decizia Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) prin care factorilor poştali nu le mai este decontat integral abonamentul pe mijloacele de transport în comun.
După cum ne-a declarat Călin Balog, preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România – Filiala Sălaj, până acum un an, CNPR a asigurat fondurile necesare achiziţionării de abonamente pe transportul în comun, pentru angajaţii Oficiului Poştal de Distribuţie Zalău. „De un an, însă, administraţia Poştei Române îi obligă pe lucrătorii poştali să suporte jumătate din costul abonamentului, deşi aceştia îl folosesc în interes de serviciu, ca să ajungă, zilnic, în sectoarele de distribuire cu scrisori, mandate, pensii, alocaţii ori colete”, a explicat liderul sindical.
Acesta a adăugat că personalul a primit promisiuni, în repetate rânduri, de la oficialii companiei că problema decontării abonamentelor se va rezolva. „Totul a rămas, însă, la stadiul de promisiunie. Oamenii s-au săturat de toate vorbele în vânt pe care le-au primit şi au decis să protesteze. În cazul în care problema lor nu se va rezolva, nu este exclus să fie organizate şi alte acţiuni de protest”, a mai spus Balog.
Aceasta nu este, însă, singura nemulţumire a salariaţilor oficiului din Gara Zalău. Aceştia se plâng că sunt nevoiţi să îşi cumpere din banii lor genţile de lucru. „De zece ani, CNPR nu a mai asigurat genţi factorilor poştali, deşi durata de viaţă a unui astfel de accesoriu nu depăşeşte doi ani”, susţine preşedintele filialei Sălaj a Sindicatului Lucrătorilor Poştali.
La Oficiul Poştal de Distribuţie Zalău lucrează 45 de persoane, care care asigură distribuirea pensiilor, a alocaţiilor, a scrisorilor, coletelor şi mandatelor poştale în întreg oraşul.

Leave a Comment